Svéd húsgolyó barnamártással
Jobb, mint a bútoráruházban
Ez a svéd húsgolyó neked is nagy kedvenced lesz. Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az eredeti svéd húsgolyókban borjú is van. Mivel az drága, az sem baj, ha csak marhahúst veszel. Barnamártással, áfonyalekvárral, főtt burgonyával különösen finom.

Hozzávalók 4 személyre:

A gombóchoz

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 5 dkg vaj

A barnamártáshoz

  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • húsgolyók szaftja
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlemorzsát keverd össze a darált hússal, a lereszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tejszínnel, a tojással, a mustárral, és fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval. Jól dolgozd össze a masszát, majd nedves kézzel formálj belőle dió nagyságú golyókat. Forró vajon, a serpenyőt állandóan rázogatva süsd szép pirosra a húst.

A barnamártáshoz egy habverővel keverd össze a  szójaszószt, a lisztet, a tejet, majd öntsd a kisütött húsgolyók szaftjához, add hozzá a pirospaprikát, és forrald össze. Ha kezd besűrűsödni a mártás, mehet bele a tejszín is. Közben folyamatosan kevergesd! Majd kóstold meg, és, ha szükséges, tégy még bele egy kis sót. Ezután már ne főzd. Ha túl sűrű lenne, tejjel hígítsd.

Blog.hu ajánló