Svéd húsgolyó barnamártással
Jobb, mint a bútoráruházban
Ez a svéd húsgolyó neked is nagy kedvenced lesz. Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az eredeti svéd húsgolyókban borjú is van. Mivel az drága, az sem baj, ha csak marhahúst veszel. Barnamártással, áfonyalekvárral, főtt burgonyával különösen finom.

Hozzávalók 4 személyre:

A gombóchoz

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 5 dkg vaj

A barnamártáshoz

  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 dl szójaszósz
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • húsgolyók szaftja
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlemorzsát keverd össze a darált hússal, a lereszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a tejszínnel, a tojással, a mustárral, és fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval. Jól dolgozd össze a masszát, majd nedves kézzel formálj belőle dió nagyságú golyókat. Forró vajon, a serpenyőt állandóan rázogatva süsd szép pirosra a húst.

A barnamártáshoz egy habverővel keverd össze a  szójaszószt, a lisztet, a tejet, majd öntsd a kisütött húsgolyók szaftjához, add hozzá a pirospaprikát, és forrald össze. Ha kezd besűrűsödni a mártás, mehet bele a tejszín is. Közben folyamatosan kevergesd! Majd kóstold meg, és, ha szükséges, tégy még bele egy kis sót. Ezután már ne főzd. Ha túl sűrű lenne, tejjel hígítsd.

Blog.hu ajánló