Házi almás pite svéd recept szerint

Egyszerűbb, mint a miénk

Nem kell gyúrni, nyújtani, csak keverni, és hosszabb ideig sütni. A svéd almás pite mesés finomság.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egyszerű, könnyen elkészíthető gyümölcsös édességre vágysz, süsd meg a svéd almás pitét. Illatos, szaftos és megunhatatlan. Nem kell megvárni, amíg teljesen kihűl, hisz langyosan is fantasztikus. Főleg, ha fagyit is kínálsz hozzá. 

Svéd almás pite

Hozzávalók 16 szelethez

  • 2 nagy alma
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 3/4 bögre olvasztott vaj
  • 1 tojás
  • 1 citrom
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 bögre apróra vágott dió
  • csipet só
  • mandula
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, a magházat vájd ki, vágd cikkekre, facsard rá a citrom levét, szórd meg fahéjjal. Ha savanykás a gyümölcs, egy evőkanál cukrot is dobhatsz rá. A tésztához egy tálban gépi habverővel keverd össze a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. A lisztet vegyítsd az apróra vágott dióval és a sóval, majd forgasd a tojásos masszához.

Vajazz ki egy pite- vagy tortaformát. Öntsd bele a tésztát, egyengesd el. Rakd rá ízlésesen az almagerezdeket, a tetejére szórj mandulaforgácsot. Rakd előmelegített sütőbe, és 175 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha szép aranybarna, nagy valószínűséggel jó. Mielőtt kiveszed a sütőből, azért érdemes tűpróbával tesztelni. Ha egy hegyes kést szúrsz bele, és azt üresen húzod ki, a süti elkészült.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük