Sütőtökös, fahéjas tekercsek leveles tésztából: álomszép és finom sütemény
Ha szereted a fahéjas tekercseket, ősszel próbáld ki sütőtökkel megbolondítva is!
Tudjuk, hogy az amerikaiak odavannak a sütőtökös sütikért. Nálunk is egyre több édességbe kerül az ősz kedvenc és egészséges csemegéje. Ha eddig még nem próbáltad, itt az ideje. Ne ragadj le csak a muffinnál és a piténél, mennyei tekercseket is készíthetsz! Ha van otthon maradék sütőtök és leveles tészta, villámgyorsan végzel a csábító sütikkel. Vigyél bele egy csavart, a tekercsek még mutatósabbak lesznek.
Sütőtökös, fahéjas tekercsek
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 30 dkg sütőtökpüré
- 5 dkg porcukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
A tetejére
- 1 db tojássárgája
- fahéj
Elkészítés:
A töltelékhez a sült tököt pépesítsd, majd add hozzá a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget. A leveles tésztát terítsd ki. Ha fagyasztott, akkor szobahőmérsékleten hagyd kiengedni, szükség esetén nyújtsd ki téglalap alakúra, és kend a felére a tölteléket.
Vágd két centi széles csíkokra, és csavard meg. Csigaformába igazítva rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg villával felvert tojássárgával, és szórd meg fahéjjal. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Hagyd a csigákat a sütőben kihűlni, utána szedd csak ki, mert a tekercsek melegen nagyon könnyen törnek.
Ha minden formában szereted a sütőtököt, csodás kencét is készíthetsz belőle. A fűszeres sütőtökvajjal a lekvárt is helyettesítheted.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept