Rusztikus, sütőporos almapalacsinta - Már majdnem olyan, mint a piskóta

Könnyű és új ötlet: kóstold meg a közkedvelt palacsinta fahéjas-almás változatát!

Rusztikus, sütőporos almapalacsinta - Már majdnem olyan, mint a piskóta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különböző almapalacsinták közül ez az egyik legmenőbb és legfinomabb. Egyszerű, mégis nagyon különleges. Ugyanúgy készül, mint a sima palacsinta, csak ebbe almaszeletek is kerülnek, és kicsit ducibb. Ez a mennyiség körülbelül négy kisebb vagy két nagyobb tésztára elegendő.

Sütőporos almapalacsinta

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 15 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 2 db alma
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, hámozd meg, a magházat szedd ki, majd vágd cikkekre. Egy nagy tálban habverővel keverd össze a tojást, a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót, a vaníliás cukrot, a cukrot, végül több részletben adagold hozzá a tejet. Dolgozd a masszát csomómentesre. Ha szükséges, lazítsd szódavízzel, sűríteni pedig liszttel tudod.


Egy serpenyőben hevíts kevés vajat, majd rakd bele az almaszeleteket, és párold meg oldalanként egy-két perc alatt. Öntsd rá a tésztát, majd ha szép aranyszínű az alja, óvatosan fordítsd meg. A másik felét is süsd meg, és csúsztasd óvatosan egy tányérra. Tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük