4 finom torta sütés nélkül

A tortáról mindenkinek egy dús krémmel töltött piskóta jut eszébe, pedig a szülinapok királynőjének is rengeteg fajtája van. Sokhoz még sütő sem kell.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A torta igazi hétvégi édesség, de sok háziasszony ódzkodik tőle, teljesen érthetően, hiszen tésztát kell csinálni, krémet készíteni, ráadásul még sütni is.

Egy rendkívül egyszerű módszerrel kiküszöbölheted a sütést. Törj porrá kekszet, keverd össze olvasztott vajjal, és a massza már mehet is a tortaforma aljába, erre pedig már csak a krémet kell rátenned.

Gesztenyetorta

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál porcukor
  • másfél dl főtt kávé
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 5 cl rum
  • 5 dl tejszín
  • 20 gramm étkezési zselatin

A kekszet, a vajat, a kakaóport, a cukrot és a kávét gyúrd össze, és nyomkodd a kivajazott tortaforma aljába.

A gesztenyemasszát reszeld le, keverd össze a rummal és a kemény habbá vert tejszínnel, amiből rakj félre egy kicsit. A zselatint főzd fel, majd hagyd, hogy egy kicsit kihűljön. Ha ez megtörtént, akkor ezt is keverd hozzá a masszához. Ezt öntsd rá a kekszalapra, és egyengesd el egy lapáttal. 2-3 órára tedd a hűtőbe, majd kend rá a félretett tejszínhabot, mielőtt felszolgálnád.

Almatorta

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 1-2 csomag babapiskóta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • citromlé

Az almákat reszeld le, és párold puhára. A pudingot készítsd el a zacskón lévő utasítások szerint, és adj hozzá pár csepp citromlevet. Készen vett pudingból is készítheted. Keverd össze a reszelt almával és a cukorral. Egy tortaformába rétegezd a babapiskótát és a krémet. Hagyd a hűtőben megszilárdulni.

Oroszkrémtorta

Hozzávalók:

  • 10 dkg mazsola
  • 1 dl rum
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl tejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • fél dl víz
  • 25 darab babapiskóta
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál porcukor

A mazsolát áztasd rumba, majd szűrd le. A cukrot a tojássárgájával keverd ki, a tejjel engedd fel, és vízfürdő fölött, folyamatosan kevergetve főzd sűrű krémmé. A gőzről levéve szórd bele a vaníliás cukrot, ha pedig kihűlt, a vajjal keverd habosra. A mazsolát és a rumot is keverd a krémbe.
A zselatint a fél deci hideg vízben keverd simára, majd főzd fel. Ha már langyosra hűlt, dolgozd bele a krémbe. A tejszín feléből verj habot, és ezt is forgasd a krémbe.

Egy tortaformát sütőpapírral bélelj ki. Az aljára rakj le egy sor babapiskótát, és szórd meg a mazsolával. Erre simíts rá egy réteg krémet. Ezt folytasd addig, amíg a krém el nem fogy, a tetejére egy réteg piskóta kerüljön. Két órára tedd a hűtőszekrénybe, majd a tortát borítsd ki egy tálra. A maradék tejszínt verd habbá a habfixálóval és a porcukorral, majd vond be a tortát.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Narancsos mascarponetorta

Hozzávalók:

  • 100 g vajas keksz
  • 6 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 doboz natúr joghurt
  • 3 narancs reszelt héja
  • 200 g mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 3 evőkanál narancslé
  • 2 dl tejszín
  • 2 narancs a tetejére

A kekszet törd össze, majd gyúrd össze a vajjal. A tortaforma aljába lapítsd el, és tedd hűtőbe minimum 30 percre. A joghurtot, a narancshéjat, a mascarponét, a porcukrot és a narancslevet keverd össze, majd a habbá vert tejszínt is forgasd bele. A krémet öntsd a kekszre, egyengesd el, és tedd a hűtőbe legalább négy órára. A tetejét díszítsd felkarikázott naranccsal.

Ezt is szeretjük