5 finom édesség sütés nélkül

Imádod az édességeket, de nem szeretsz a sütő mellett aszalódni? Itt van néhány egyszerű, de mégis izgalmas recept.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyümölcsszeletkék

Hozzávalók:

  • negyed kg margarin
  • negyed kg kakaós pudingpor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg dióbél
  • citromhéj
  • 1 kávéskanál rum
  • 5 dkg mazsola
  • 1 tojássárgája
  • porcukor

Olvaszd fel a margarint, és keverd bele a pudingport, a porcukrot, a vagdalt dióbelet, a reszelt citromhéjat, a rumot, a megmosott, megszárított mazsolát és végül a tojássárgáját.

Porcukorral vastagon meghintett deszkán formálj rudat, de lehet két kisebb rúd is. Másnapig hűvös helyen hagyd állni. Vékonyra szelve tálald.

Fügés vagy mazsolás kiflicskék

Hozzávalók:

  • 20 dkg mazsola vagy füge
  • 1 tojássárgája
  • 8 dkg cukrozott gyümölcs
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg dióbél
  • 1 evőkanál rum
  • 2 evőkanál tej
  • porcukor

A fügét vagy mazsolát húsdarálón daráld le, a diót őröld meg, a cukrozott gyümölcsöt vágd apróra. Mindezt dolgozd össze a rummal, a tejjel, a tojássárgájával és a porcukorral. Cukrozott deszkán formálj kis kiflicskéket, és hagyd száradni. A kiflicskék végeit csokoládémázba is márthatod. A csokimázhoz 10 dkg csokit keverj el 5 dkg margarinnal.

Töltött ostyaszelet

Hozzávalók:

  • 2 négyszögletes ostyalap
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg dióbél
  • 2 szelet csokoládé
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg vaj

Pirítsd meg a kristálycukrot. Amikor már felolvadt, tedd bele a megdarált diót, tedd olajjal megkent tányérra. A megpuhított csokoládét a tojássárgájával és a vajjal gőz fölött keverd csaknem sűrűre. A dióval megpirított cukrot daráld meg, tedd krémbe, és kend meg vele az egyik ostyát, takard be a másik ostyával, és tegyél rá egy nehezéket. Mikor megszilárdult, vágd szeletekre.

Banáncsemege

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb banán
  • 2 evőkanál margarin
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 kávéskanál Nescafé
  • 8 db babapiskóta
  • likőr
  • konyak vagy rum

Hámozd meg a banánt, és hosszában vágd ketté, serpenyőben margarinon puhítsd meg. Hintsd rá a cukrot, kissé barnítsd meg, forgasd meg, és hintsd meg a kakaóval meg a kávéval. Tedd tálra a piskótákat, ezekre a forró banánszeleteket, és ízlés szerint likőrrel, konyakkal vagy rummal jól locsold meg.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Csokoládés golyók

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 1 kisebb tojás
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 kávéskanál rum
  • 1 evőkanál kakaó

A vajat a porcukorral és a tojássárgájával keverd habosra, add hozzá a megpuhított csokoládét, a rumot meg a kakaót, és mikor megkeményedett, formálj golyókat belőle. Reszelt csokoládéban forgasd meg őket.

Ezt is szeretjük