Erre a polcra kell tenni a hűtőben a húst
Nem gondolnád, miért
Nem mindegy, hol és hogyan tárolod a hűtőben a húst, különben gyorsan megromlik.

Dia

	A nyers hús különösen veszélyes alapanyag, melynek hűtéséről úgy tudsz a legjobban gondoskodni, hogy a hűtő felső polcára vagy a hűtő mélyére teszed, ahol hidegebb van, mint a hűtőszekrény többi részén.	Azonban ha nem vigyázol, és olyan edényben, rácsos polcon tárolod a húst, hogy annak a leve le tud csöpögni az alsóbb polcokon tárolt termékekre, akkor minden élelmiszert veszélybe sodorsz, és ahelyett, hogy megehetnéd, ki kell majd dobnod. Ezért magas falú tálba tedd, vagy helyezd inkább a legalsó polcra. Ugyanez vonatkozik a mélyhűtőben való tárolásra is.

A nyers hús különösen veszélyes alapanyag, melynek hűtéséről úgy tudsz a legjobban gondoskodni, hogy a hűtő felső polcára vagy a hűtő mélyére teszed, ahol hidegebb van, mint a hűtőszekrény többi részén.

Azonban ha nem vigyázol, és olyan edényben, rácsos polcon tárolod a húst, hogy annak a leve le tud csöpögni az alsóbb polcokon tárolt termékekre, akkor minden élelmiszert veszélybe sodorsz, és ahelyett, hogy megehetnéd, ki kell majd dobnod. Ezért magas falú tálba tedd, vagy helyezd inkább a legalsó polcra. Ugyanez vonatkozik a mélyhűtőben való tárolásra is.

Dia

	A tejet a legtöbb ember a hűtő ajtajában tárolja, hogy gyorsan elérhető legyen, amikor a kávéjába szeretne önteni egy kicsit. Ám a tejtermékek nagyon romlandóak, különösen a nyári melegben, és akkor, ha a hűtőajtód nem zár már tökéletesen. Így ezekben az esetekben inkább nyújtózz akár a hűtő mélyébe, de ne romoljon meg a tej idő előtt, hogy aztán a lefolyóban kelljen végeznie.

A tejet a legtöbb ember a hűtő ajtajában tárolja, hogy gyorsan elérhető legyen, amikor a kávéjába szeretne önteni egy kicsit. Ám a tejtermékek nagyon romlandóak, különösen a nyári melegben, és akkor, ha a hűtőajtód nem zár már tökéletesen. Így ezekben az esetekben inkább nyújtózz akár a hűtő mélyébe, de ne romoljon meg a tej idő előtt, hogy aztán a lefolyóban kelljen végeznie.

Dia

	A halak húsa sokkal több vizet tartalmaz, mint a melegvérű állatoké, ami miatt sokkal romlandóbb. Ezért mindig a fagyasztóban tárold, és csak a sütés-főzés előtt maximum egy nappal vedd ki korábban, különben már kockáztatod az emésztésed egészséges működését.

A halak húsa sokkal több vizet tartalmaz, mint a melegvérű állatoké, ami miatt sokkal romlandóbb. Ezért mindig a fagyasztóban tárold, és csak a sütés-főzés előtt maximum egy nappal vedd ki korábban, különben már kockáztatod az emésztésed egészséges működését.

Blog.hu ajánló
Fotó: