Sült oldalas
Így süsd meg!
Ha szereted a zsírosabb húsokat, akkor nyugodtan süss szombati ebédnek oldalast, ami azért is jó, mert a sütőben nem kell felügyelned.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt a Sárik Péter Trió elragadó jazzkoncertjére a Pesti Vigadóba! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

A legjobb hidratálók, de sokan rosszul használják őket: így hatnak a növényi olajok »

Ezt mindenki rosszul csinálja hajmosáskor: te hova viszed fel a sampont? »

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az oldalas és általában a sertéshúsból készült ételek mostanság mintha kiszorultak volna a konyhából. Bár nem soványhúsról és nem csirkéről van szó, néhanapján megengedheted magadnak a nehezebb falatokat is.

Az oldalas olcsó, és nem nehéz elkészíteni. Készítheted egyben, de kisebb darabokra vágva is, kezdőként próbálkozz az utóbbival.

Sült oldalas

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésoldalas
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír

Az oldalast vágd darabokra, a csontok mellett hosszanti irányban, egy-egy darab álljon három-négy csontból. Sózd be a húst, majd tedd kizsírozott tepsibe, és önts alá kevés vizet.

A hagymát kockázd fel, és szórd a húsra, illetve a hús mellé, a fokhagymát préseld át fokhagymanyomón, és tedd a húsra. Ha szereted, akkor tegyél a hús mellé még egész gerezdeket.

A tepsit fedd le alufóliával, majd told forró sütőbe, és süsd körülbelül másfél órán át. Ezután szedd le az alufóliát, és pirítsd meg a húst, amit közben forgass meg néhányszor, hogy egyenletes színe legyen.

Leadképünk az izletes.hu oldalról származik.

Blog.hu ajánló