Hirtelen sült csirkecombok serpenyőben

Kívül ropogós, belül puha

A fűszeres sült csirkecombok gyorsan elkészülnek, és ízletesek.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már unod a sütőben sült csirkét, vedd elő kedvenc serpenyődet, és abba pakold a húst. Így alsó- és felsőcombot is készíthetsz. Kínálj mellé rizst vagy krumplit bármilyen formában. Ha maradna a sült csirkecombokból, hidegen is megeheted.

Sült csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirkecomb
  • 15 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kisebb hagyma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • csipetnyi só
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb lábasban olvaszd fel a vajat, morzsold bele a fűszereket. Ha frisset használsz, akkor aprítsd fel. A hagymát is kockázd apróra, és keverd a folyékony vajba. A csirkecombokat tisztítsd meg, ha szükséges, a maradék tollakat távolítsd el. Itasd le róluk a nedvességet, és forgasd meg a fűszervajban. Ne feledd, ha vizes marad a comb, pattogni kezd az olaj. 

Egy nagyobb serpenyőben forrósíts kevés zsiradékot. Annyi kell csak, amennyi a comb alsó harmadát ellepi. Tedd bele a csirkét, kapasd meg egy-egy perc alatt mindkét oldalát, majd mérsékeld a lángot, és fedővel lefedve puhítsd meg a húst. Akkor jó, ha beleszúrsz egy hegyes kést, és tiszta lé jön ki a combból. Ha kiszeded az olajból, papírtörlőn itasd le a felesleges zsiradékot.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük