Miért nem használtad eddig köretnek? Isteni, fűszeres sült retek
Ropogtasd a zsenge sült retket magában, vagy kínáld húsok mellé köretként!

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

Ilyen lenne egy esküvő, amit a Trónok harca sorozat inspirált »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fantasztikus sült retek az idei tavasz egyik slágere lesz! Hihetetlenül finom és roppant egészséges. A húsok mellett kínálhatod még friss házi péksüteményekkel, sajtokkal is. Könnyen rá lehet szokni, főleg, ha Kard Éva receptje szerint jársz el.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csomag hónapos retek
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • őrölt fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

A retket mosd meg, darabold fel. A kisebbeket negyedeld, a nagyobbakat pedig tetszés szerint vágd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, dobd bele a retket. Sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel, locsold meg balzsamecettel. Forgasd alaposan össze, majd a serpenyőt félig lefedve párold 10-15 percig.

Közben keverd meg, szükség esetén dobj még rá fűszert. Párolás közben többször ellenőrizd egy villával, hogy a retek kellően megpuhult-e. Ha igen, vedd le róla a fedőt, és magasabb hőfokon, pár perc alatt pirítsd szép pirosra, ropogósra. Arra ügyelj, hogy ne égjen meg!

Blog.hu ajánló