Paradicsomos gnocchi sütőben sütve: egyszerű és isteni tésztavacsora ínyenc módra

Ha nincs időd a tésztakészítéssel foglalkozni, boltiból is tökéletes lesz a sült paradicsomos gnocchi.

Paradicsomos gnocchi sütőben sütve: egyszerű és isteni tésztavacsora ínyenc módra
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne menj rögtön méregdrága olasz étterembe, ha egy igazán jó, mediterrán ízvilágú tésztára vágysz. Ez a sült paradicsomos gnocchi remek választás otthon is, és egyáltalán nem a megszokott recept. A paradicsomszósz sűrű és fűszeres, érdemes saját kezűleg elkészíteni.

Sült paradicsomos gnocchi

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg gnocchi
  • 14 dkg sűrített paradicsom
  • 10 dkg parmezán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban tégy fel vizet forrni. Ha lobog, dobj hozzá sót, majd tedd bele a tésztát, és főzd meg öt-hét perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl, mert akkor a gnocchik szétesnek vagy összeragadnak. Ha a tészta kész, szűrd le, és csepegtesd le.

A szószhoz a vörös- és a fokhagymát vágd apróra, és kevés forró olajon süsd pár percig. Amikor kezdenek színesedni, öntsd hozzá a paradicsompürét, majd ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, és főzd 15 percig. Egy tepsit kenj ki kevés paradicsomos szósszal, és rendezd el benne a gnocchikat. Öntsd le a szósszal, és kicsit forgasd össze. Szórd rá a sajtot, majd tedd előmelegített sütőbe. Süsd össze körülbelül 20 perc alatt. Ha a sajt ráolvad, ki is veheted a sütőből.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük