Mandulával töltött, sült őszibarack
A sült őszibarack ropogós töltelékkel különleges és mennyei csemege. Élvezd az ízorgiát!
A rengeteg őszibarackos édesség közül ez biztos, hogy dobogós helyen áll. Csupa finom és vitaminban gazdag hozzávalóból készül. A töltött, sült őszibarack még finomabb lesz, ha a mandulát előzőleg serpenyőben megpirítod. Ugyanígy nektarint is megtölthetsz.
Sült őszibarack
Hozzávalók 4 személyre
- 4 őszibarack
- 5 dk vaj
- 5 amaretti keksz
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
A barackot mosd meg, felezd el, és szedd ki a magját. A gyümölcsöt nem szükséges megpucolni. Tedd egy vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, a vágott felével felfelé. A kekszet aprítsd vagy törd nagyon apróra, keverd össze a vajjal, a fahéjjal és a kis darabokra vágott mandulával. Töltsd meg a barackot a masszával, és csorgass mézet a tetejére. Ha csak felnőttek fogyasztják, likőrrel is meglocsolhatod.
Rakd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 20-25 percig. A gyümölcsöt közben ne takard le. Akkor jó, ha a teteje megpirul. A sütési idő a barack fajtájától és érettségétől függően változhat. Kerti partikon grillen is megsütheted. Melegen fogyaszd, és tedd még csábítóbbá vaníliafagylalttal.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept