Kívül ropogós, belül fantasztikusan omlós kacsacomb

Mindenki megnyalja mind a tíz ujját

Ha igazán finom sült kacsacombot ennél, pácold be egy éjszakára.

Kívül ropogós, belül fantasztikusan omlós kacsacomb
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kacsát érdemes feldarabolva sütni, akkor ízletesebb és szaftosabb lesz. A pác még sokat dob a remek fogáson. Erről a sült kacsacombról mindenki szuperlatívuszokban fog beszélni. A zsírt nehogy kidobd, kend kenyérre, vagy használd fel sütés-főzés során.

Sült kacsacomb recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 kacsacomb
  • 1 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ág friss rozmaring
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 kiskanál őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

A kacsacombot a sütés előtti napon tisztítsd meg, szedd le a szőröket, és mosd meg. A bőrét irdald be, azaz vagdosd be. Készítsd el a pácot. Egy jól záródó edénybe öntsd az olajat, tedd bele a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Adj hozzá borsot, őrölt köményt, a rozmaring leveleit pedig aprítsd fel. A pácot masszírozd jól a húsba, és lefedve pihentesd a hűtőben másnapig.

Sütés előtt vedd ki a combot a hidegről, és mindkét oldalát sózd be jó alaposan. Rendezd el a húsokat egy tepsibe úgy, hogy kényelmesen elférjenek egymás mellett. Zsír nem kell alá, mert épp elég sok kisül majd a combból. Tedd az előmelegített sütőbe, és letakarva süsd 200 fokon körülbelül 50 percig. Ekkor fordítsd át a húst, és süsd még 30-40 percig. A vége felé vedd le a fóliát, hadd piruljon. Ha idősebb a kacsa, előfordul, hogy a sütési idő tovább nő. Tehát mindenképpen teszteld, mielőtt kivennéd sütőből. Szúrj a comb legvastagabb részébe egy hústűt vagy villát. Ha az könnyen áthatol rajta, elkészült. Sütés közben 20 percenként locsold meg a saját szaftjával, akkor biztosan nem szárad ki.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük