Extra ropogós hagymakarikák: remek nass a foci Eb-hez

Sült hagymakarikákkal a szurkolás is jobban megy. Ezzel a recepttel biztos a siker.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Alapozd meg a foci Eb-hangulatát ropogós hagymakarikákkal. Erre senki sem fog majd nemet mondani. Ha sötétebb bundát szeretnél, keverj a tésztába mézet. Ne tégy egyszerre túl sok hagymakarikát az olajba, több adagban süsd ki. Kínálj hozzá mártogatóst!

Sült hagymakarikák

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 nagy vöröshagyma
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl szódavíz
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, vágd körülbelül egy centi vastag szeletekre, majd szedd szét a karikákat. A lisztet, a tojást, a borsot, a sót, a sütőport és a szódát habverővel keverd simára. Fontos, hogy a víz hideg legyen. A szódát szénsavas ásványvízzel is helyettesítheted. A palacsintatésztához hasonló masszát kell kapnod.

Forrósíts három-négy ujjnyi olajat egy nagyobb edényben. Ha serceg, mártsd a karikákat egyenként a masszába. Ha azt akarod, hogy jobban rátapadjon, előtte forgasd kevés lisztbe. Rakd a hagymát az olajba, és minden oldalát két-három perc alatt süsd aranybarnára. Ha kész, óvatosan szedd ki, és papírtörlőn jól csepegtesd le. Hosszabb ideig ropogós marad, ha nem feded le semmivel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük