Selymes, sült édesburgonyapüré: nemcsak finom, egészséges is

Akkor se mondj le a krumplipüréről, ha fontos számodra az egészséges életmód, vagy fogyózol, inkább készítsd el édesburgonyából!

Selymes, sült édesburgonyapüré: nemcsak finom, egészséges is
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az élénk színű, sült édesburgonyából készülő pürével változatosabbá teheted a köretkínálatot. A fokhagymától és a szerecsendiótól igazán izgalmassá, karakteressé válik. Az édesburgonya íze inkább a sütőtökre, mint a sima krumplira emlékeztet, ezt vedd figyelembe a fűszerezéskor is. Szinte minden sülthöz jól illik.

Sült édesburgonyapüré

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg édesburgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát pucold meg, mosd meg alaposan, majd vágd kisebb darabokra. Rakd egy tepsibe, és előmelegített sütőben, 200 fokon süsd puhára körülbelül 45-50 perc alatt. Félidőben forgasd át, hogy mindenhol egyformán puhuljon. Még melegen törd meg.
 

Add hozzá a vajat és a tejet, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. Jól keverd össze, botmixerrel krémesítheted is egy kicsit. Még finomabb lesz, ha 200 fokos sütőben öt perc alatt összesütöd. Tálaláskor megszórhatod zöldfűszerekkel, dióval vagy reszelt sajttal.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük