Ropogósra sült csirkecombok krumpliágyon - Vele sült körettel

A tepsiben sült csirkecombbal alig van munka, mégis nagyszerű.

Ropogósra sült csirkecombok krumpliágyon - Vele sült körettel
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Végre egy ízletes ebéd, amely nem vesz el sok idődet! Akár előző este is összeállíthatod. Ha hús alatt sütöd a krumplit, még finomabb és szaftosabb lesz. A tepsibe más zöldségeket is pakolhatsz, a combokat pedig akár meg is töltheted.

Sült csirkecombok krumpliágyon

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egész csirkecomb
  • 1 kg krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál kömény
  • fél dl olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, töröld szárazra, és sózd be jó alaposan. Az olívaolajba keverj borsot, köményt, aprított vöröshagymát, majd dörzsöld be vele a combokat, nyúlj be a bőr alá is. Fedd le a húst, és tedd legalább egy órára a hűtőbe, de érdemes akár egy éjszakán át is pácolni.

A krumplit pucold meg, mosd meg, és darabold fel karikákra vagy hasábokra. Rendezd egy zsiradékkal kikent tepsibe, majd rakd rá a csirkecombokat és a fokhagymagerezdeket. Tedd a sütőbe, és 180 fokon bő egy, másfél óra alatt süsd meg. Akkor tökéletes, ha puha, tehát könnyen beleszalad egy éles kés, nem jön ki belőle véres lé, a bőre pedig piros, ropogós.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük