Rozmaringos sült cékla: ez tényleg beindítja a fogyást, és az immunrendszeredet is erősíti

A rozmaringos sült cékla nemcsak egészséges, finom is.

Rozmaringos sült cékla: ez tényleg beindítja a fogyást, és az immunrendszeredet is erősíti
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült céklát kínálhatod a krumpli alternatívájaként, ha diétázol, vagy kalóriaszegény, de ízletes köretre vágysz. Igazi vitaminbomba, amit érdemes rendszeresen fogyasztani, különösen a megfázásos időszakokban. Fűszerezve fantasztikus, ráadásul hidegen-melegen egyaránt kitűnő.

Sült cékla recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db kisebb cékla
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát nyersen hámozd meg. Ezt érdemes gumikesztyűben tenned, különben jól megfogja a kezedet. Vágd négy-hat részre, és rendezd egy tűzálló tálba. Locsold meg olívaolajjal, balzsamecettel, rakj a céklák közé fokhagymagerezdeket, rozmaringot, kakukkfüvet, és sózd, borsozd meg ízlés szerint.
 

Fedd le az edényt alufóliával, majd told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 50-60 perc alatt. Szúrj a céklába egy villát vagy hegyes kést, ha könnyen belemegy, tehát puha, vedd le róla a fóliát. Ha szükséges, pirítsd még egy kicsit. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük