Ízletes Stroganoff-sertéscsíkok

A vendéglőkben sem kapsz finomabbat

A Stroganoff-sertéscsíkokra az oroszok méltán lehetnek büszkék.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha utánanézel a Stroganoff módon készült ételek eredetének, meglepődve láthatod, hogy rengeteg sztori és változat kering. Az biztos, ha így készíted a Stroganoff-sertéscsíkokat, nem nagyon foghatsz mellé. A legjobb, ha erdei gombát használsz hozzá. Tésztával, sült krumplival vagy főtt rizzsel is finom, laktató fogás.

Stroganoff-sertéscsíkok

Hozzávalók 4 személyre

Páchoz

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 25 dkg gomba
  • 3 csemege uborka
  • 2 dl víz
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál liszt

Páchoz

  • tej
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítés előtti este a sertéshúst vágd 1 centi vastag csíkokra. Pácold be annyi fokhagymás tejbe, amennyi éppen ellepi. Másnap a húst csepegtesd le. Egy edényben keverd össze a mustárt, a sót, a borsot, és tedd bele a sertéscsíkokat. Fedd le, és rakd a hűtőbe fél órára.

A rövid pácolás után a zsír felét hevítsd fel egy serpenyőben, dobd bele a húst. Közepes hőfokon addig pirítsd, amíg aranysárga kérget nem kap. Ez körülbelül 10-15 perc. A sertéscsíkokat szedd egy tányérra, és alufóliával takard le.

Olvaszd fel a megmaradt zsírt, szórd rá az apróra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre. Mehet hozzá a felszeletelt gomba, majd kevés só és bors is. A lángot vedd kisebbre, és a serpenyőre tégy fedőt. Párold tíz percig, időnként kevergesd meg. Amikor a gombáról már minden lé elfő, szórd meg liszttel, egy-két percig pirítsd, majd öntsd rá a bort. Néhány perc múlva add hozzá a 2 deci vizet, és morzsold bele a húsleveskockát.

A tejfölt dolgozd össze a tejszínnel, öntsd rá a gombás keverékre, végül pedig a vékony csíkokra vágott csemege uborkát és a húst is tedd hozzá. Fedő alatt, alacsony fokozaton, időnként megkeverve még 15 percig rotyogtasd. A végén sóval, borssal ízesítsd. Díszítésként friss petrezselyemzölddel szórd meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük