Ízletes Stroganoff-sertéscsíkok
A vendéglőkben sem kapsz finomabbat
A Stroganoff-sertéscsíkokra az oroszok méltán lehetnek büszkék.

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha utánanézel a Stroganoff módon készült ételek eredetének, meglepődve láthatod, hogy rengeteg sztori és változat kering. Az biztos, ha így készíted a Stroganoff-sertéscsíkokat, nem nagyon foghatsz mellé. A legjobb, ha erdei gombát használsz hozzá. Tésztával, sült krumplival vagy főtt rizzsel is finom, laktató fogás.

Hozzávalók 4 személyre:

Páchoz

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 25 dkg gomba
  • 3 csemege uborka
  • 2 dl víz
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál liszt

Páchoz

  • tej
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítés előtti este a sertéshúst vágd 1 centi vastag csíkokra. Pácold be annyi fokhagymás tejbe, amennyi éppen ellepi. Másnap a húst csepegtesd le. Egy edényben keverd össze a mustárt, a sót, a borsot, és tedd bele a sertéscsíkokat. Fedd le, és rakd a hűtőbe fél órára.

A rövid pácolás után a zsír felét hevítsd fel egy serpenyőben, dobd bele a húst. Közepes hőfokon addig pirítsd, amíg aranysárga kérget nem kap. Ez körülbelül 10-15 perc. A sertéscsíkokat szedd egy tányérra, és alufóliával takard le.

Olvaszd fel a megmaradt zsírt, szórd rá az apróra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre. Mehet hozzá a felszeletelt gomba, majd kevés só és bors is. A lángot vedd kisebbre, és a serpenyőre tégy fedőt. Párold tíz percig, időnként kevergesd meg. Amikor a gombáról már minden lé elfő, szórd meg liszttel, egy-két percig pirítsd, majd öntsd rá a bort. Néhány perc múlva add hozzá a 2 deci vizet, és morzsold bele a húsleveskockát.

A tejfölt dolgozd össze a tejszínnel, öntsd rá a gombás keverékre, végül pedig a vékony csíkokra vágott csemege uborkát és a húst is tedd hozzá. Fedő alatt, alacsony fokozaton, időnként megkeverve még 15 percig rotyogtasd. A végén sóval, borssal ízesítsd. Díszítésként friss petrezselyemzölddel szórd meg.

Blog.hu ajánló