Az igazi strandlángos, ahogy a kedvenc balatoni büfédben készítik - Ennyi a titka

Itt a strandszezon, hangolódj rá ezzel a remek lángossal!

strandlangos

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

Szürke színű ruhákkal ünnepelte 70. születésnapját a divatház »

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A strandon igazán tudják, hogy kell jó lángost készíteni, de nem lehetetlen otthon sem megsütni. Készítheted kisebbre is, nem kell strandméretben prezentálni.

A jól megszokott sajtos-tejfölös feltét mellett adj esélyt más változatoknak is, próbáld ki lilahagymával, ketchuppal, kolbásszal, pörkölttel, zöldségkrémekkel. Bármit is teszel rá, ne spórolj vele.

Strandlángos recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl víz
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítés ideje: 40 perc, kelesztés: 1 óra 15 perc

 A  vizet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold hozzá az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, tehát jól megemelkedik, a teteje pedig habos lesz.
A lisztet szitáld egy tálba, így sokkal lazább lesz a lángos. Szórd hozzá a sót, a közepébe készíts egy mélyedést, öntsd bele a megkelt élesztőt, és dolgozd össze. Addig dagaszd, amíg a tészta közepesen lágy, sima és fényes nem lesz. Takard le, és keleszd legalább a duplájára körülbelül háromnegyed óra alatt.

Olajos kézzel készíts a tésztából kis halmokat, majd pakold őket egy tálcára, egymástól nagyobb távolságra. Takard le konyharuhával, és keleszd még 30 percig. Ha a tészta jól megnő, önts egy serpenyőbe bőséges olajat, forrósítsd fel, majd helyezd bele a lángosokat. Előtte a széleinél húzogasd és nyújtogasd meg mindegyiket. Süsd szép pirosra mindkét oldalukat, majd szedd papírtörlőre, és hagyd lecsepegni. Tálaláskor szórd meg sóval, kend meg fokhagymával, és pakold meg jól ízlés szerint.

Blog.hu ajánló