Az igazi strandlángos, ahogy a kedvenc balatoni büfédben készítik - Ennyi a titka

Itt a strandszezon, hangolódj rá ezzel a remek lángossal!

strandlangos

Nyereményjáték

Nyerj párkapcsolati útikalauzt! A Szexbolondok illemtana című könyvet a szabad szerelem híveinek írták

Nyerj Hírhedt diktátorok asszonyai című történelmi könyvet!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Ilyen most a jó öreg Csillebérci Szabadidő Központ – Elképesztő, hogy felújították! (x)

Így lásd el szakszerűen a sebet vagy horzsolást a gyereken - Hihetetlenül egyszerű (x)

Apró trükkök a tökéletes szelfiért - Híres női bloggereket kérdeztünk a legegyszerűbb praktikákról (x)

Tudod, hol van ez a vár? Nehezen találni megnyugtatóbb helyet ennél a tiszta zöldövezetnél (x)

Ilyenkor ingyenes nyáron az ország legjobb játszóparkja a kísérőknek! - Hőségben is tökéletes választás (x)

beauty and style

Otthon elkészíthető göndörítő, selymesítő hajkrém: csodás loknijaid lesznek tőle »

Visszatér a divatba a 70 éve elfeledett fürdőruha - Csodaszép fotókon mutatták meg »

Nem feszülős, de nagyon nőies: ez a nadrágfazon a telt alakon is jól mutat »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A strandon igazán tudják, hogy kell jó lángost készíteni, de nem lehetetlen otthon sem megsütni. Készítheted kisebbre is, nem kell strandméretben prezentálni.

A jól megszokott sajtos-tejfölös feltét mellett adj esélyt más változatoknak is, próbáld ki lilahagymával, ketchuppal, kolbásszal, pörkölttel, zöldségkrémekkel. Bármit is teszel rá, ne spórolj vele.

Strandlángos recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl víz
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítés ideje: 40 perc, kelesztés: 1 óra 15 perc

 A  vizet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold hozzá az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, tehát jól megemelkedik, a teteje pedig habos lesz.
A lisztet szitáld egy tálba, így sokkal lazább lesz a lángos. Szórd hozzá a sót, a közepébe készíts egy mélyedést, öntsd bele a megkelt élesztőt, és dolgozd össze. Addig dagaszd, amíg a tészta közepesen lágy, sima és fényes nem lesz. Takard le, és keleszd legalább a duplájára körülbelül háromnegyed óra alatt.

Olajos kézzel készíts a tésztából kis halmokat, majd pakold őket egy tálcára, egymástól nagyobb távolságra. Takard le konyharuhával, és keleszd még 30 percig. Ha a tészta jól megnő, önts egy serpenyőbe bőséges olajat, forrósítsd fel, majd helyezd bele a lángosokat. Előtte a széleinél húzogasd és nyújtogasd meg mindegyiket. Süsd szép pirosra mindkét oldalukat, majd szedd papírtörlőre, és hagyd lecsepegni. Tálaláskor szórd meg sóval, kend meg fokhagymával, és pakold meg jól ízlés szerint.

Blog.hu ajánló