Isteni rakott bab gyorsan és olcsón: Stahl Judit módra

Az újragondolt rakott bab egyszerű, mégis különleges. Gyors recept, ami vacsorára tökéletes.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tartalmas, gazdag fogás következik, amit nagyon gyorsan el lehet készíteni, még akkor is, ha hullafáradtan esel haza a munkából.

Ha szereted a füstölt ételeket, a következő, libamellel megbolondított rakott bab biztosan a kedvenceddé válik idővel!

Rakott bab füstölt libamellel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 16 dkg pácolt, füstölt, szeletelt libamell
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 2 db 40 dkg-os konzerv natúr vörös bab
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál ecetes torma
  • 1 dl habtejszín
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só és frissen őrölt bors
  • friss parasztkenyér vagy más rusztikus fehér kenyér

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, a gázsütőt 5-ös fokozatra állítsd. A libamellszeletekről tépkedd le a zsíros részt, és egy kis edényben mérsékelt lángon süsd ki őket. Szűrőlapáttal szedd ki a pörcöket, és az olvadt libazsírt készítsd magad mellé.

A babos részhez a vöröshagymát vágd apróra, és mérsékelt tűzön, lefedve, néha megkeverve fonnyaszd meg két evőkanál libazsíron egy 24 centiméter átmérőjű, háromliteres lábosban nyolc-tíz perc alatt. Közben sózd, borsozd, és ha kell, önts alá egy-két evőkanál vizet, hogy ne kapjon oda.

A 7 legfinomabb rakott étel nyárra, ami 40 perc alatt elkészül

Nézegess képeket!

Elolvasom

Amíg a hagyma elkészül, haladj tovább. A konzervbabot szűrd le, folyó víz alatt alaposan öblítsd át, aztán csepegtesd le. A fokhagymát zúzd apróra. Az étel tetejére kerülő összes hozzávalót a sajt kivételével kézi habverővel dolgozd össze egy mérőkancsóban. Kenj ki egy kevés olvadt libazsírral egy körülbelül 20x20 centiméteres, 5 centiméter magas tepsit.

A megfonnyasztott vöröshagymát húzd le a tűzről, és keverd hozzá a babot, a fokhagymát, valamint félbetépve a babérleveleket. Enyhén sózd meg, erőteljesebben borsozd, és öntsd át a tepsibe. Fektesd rá a libamellszeleteket, majd egyenletes rétegben csorgasd rá a tejszínes, tojásos, tormás keveréket.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Tálalás

Reszeld rá a füstölt sajtot, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt.
Tálalás előtt várd meg, amíg pár perc alatt elhalkul a sütőből kivett étel rotyogása. Friss kenyérrel tálald.

Cikkünk megírásában Stahl Judit Gyors Konyha című könyve segített.

Stahl Judit neve fogalommá vált az elmúlt évtized alatt. "Stahlt főzni" mára több százezer családban jelenti azt, hogy gyors, finom és egyszerűen elkészíthető étel kerül az asztalra.

Ez az új Stahl-szakácskönyv is azoknak szól, akik kevés időt szeretnének eltölteni a konyhában. A receptek többsége 30 perces: ínycsiklandó hétköznapi vacsorák, emlékezetes hétvégi ebédek, előre elkészíthető vendégváró finomságok és tempós levesek, olaszos tészták, különleges melegszendvicsek, egzotikus ételek gyűjteménye. Bőven található köztük 20, 15 vagy akár 10 perc alatt összehozható fogás is. Olyan viszont egyetlen se, amely 45 percnél tovább tart.

A személyes történetekkel átszőtt szakácskönyv bravúrosan gyors receptjei praktikus megoldást kínálnak hétköznapi problémákra is. A maximum öt hozzávalós ételekhez nincs szükség időrabló bevásárlásra; az egyetlen edényben készülő tányérra valók után nem tornyosul a mosogatnivaló; a szinte főzés nélküli fogások nem igényelnek hatalmas, jól felszerelt konyhát.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára: 4249 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük