Pizza fritta: jobb, mint a pizza
Stahl Judit receptje alapján
A pizza fritta a pizza kistestvérének számít, ám az ízbéli különbség ennél sokkal nagyobb.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az eredeti olasz pizza fritta Stahl Judit szerint akkora, hogy kitakarja az ember fejét. Ezért a saját verziójában a tésztát egészen kicsire szabta, persze anélkül, hogy a tölteléken változtatott volna.

Ha szereted az olaszos ízeket és a nemzeti konyha gazdag ízvilágát, érdemes megkóstolnod ezt a változatot is.

Pizza fritta

Hozzávalók:

  • 40 dkg készen vett, friss pizzatészta
  • 25 dkg krémes állagú ricotta
  • 8 dkg vékonyra szelt olasz csípős szalámi
  • 5 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
  • 5 dl olaj a sütéshez
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • só és frissen őrölt bors
  • kevés liszt a tészta előkészítéséhez

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 50 fokra, gázsütőn épphogy fokozatra. Az aszalt paradicsomot csepegtesd le és vékonyan csíkozd fel. A fokhagymát zúzd össze, a bazsalikom leveleit pedig aprítsd fel. Ezután keverd őket össze egy tálban a ricottával, majd oregánóval és sóval, borssal ízesítsd.

A pizzatésztát bontsd ki a csomagolásából, tekerd ki, és hagyd rajta a saját sütőpapírján - pici liszttel szórd meg a tetejét. Ezután fordítsd át egy nyújtódeszkára a lisztes felével, majd húzd le a sütőpapírt, és ezt az oldalát is lisztezd.

A pizzatésztát az egyik rövidebb oldalával párhuzamosan vágd fel négy darab körülbelül 10x25 centiméteres csíkra. A csíkok egyik részére kenj rá egynegyed-egynegyed adag ricottás krémet, fektess rá 2-2 dekagramm szalámit, aztán a tésztacsíkok másik részét az eredeti méretüknél kicsivel húzd szélesebbre, és hajtsd rá a töltelékes részre. Az összeérő tésztaszéleket jól nyomd össze.

A sütéshez megmelegítsd meg az olajat egy 26 centiméter átmérőjű lábosban, és a töltött pizzákat két adagra osztva, oldalanként körülbelül két-két perc alatt süsd benne aranybarnára. Az elkészült darabokat emeld ki, és papírtörlővel bélelt tepsibe állítsd bele, majd told be a sütőbe, amíg a többire vársz. Azért érdemes állítva elhelyezni a tepsiben a pizzákat, mert így jobban le tud róluk csepegni a felesleges olaj, mint fektetve. Négy darab lesz belőle.

Cikkünk megírásában Stahl Judit Gyors Konyha című könyve segített.

Stahl Judit neve fogalommá vált az elmúlt évtized alatt. "Stahlt főzni" mára több százezer családban jelenti azt, hogy gyors, finom és egyszerűen elkészíthető étel kerül az asztalra.

Ez az új Stahl-szakácskönyv is azoknak szól, akik kevés időt szeretnének eltölteni a konyhában. A receptek többsége 30 perces: ínycsiklandó hétköznapi vacsorák, emlékezetes hétvégi ebédek, előre elkészíthető vendégváró finomságok és tempós levesek, olaszos tészták, különleges melegszendvicsek, egzotikus ételek gyűjteménye. Bőven található köztük 20, 15 vagy akár 10 perc alatt összehozható fogás is. Olyan viszont egyetlen se, amely 45 percnél tovább tart.

A személyes történetekkel átszőtt szakácskönyv bravúrosan gyors receptjei praktikus megoldást kínálnak hétköznapi problémákra is. A maximum öt hozzávalós ételekhez nincs szükség időrabló bevásárlásra; az egyetlen edényben készülő tányérra valók után nem tornyosul a mosogatnivaló; a szinte főzés nélküli fogások nem igényelnek hatalmas, jól felszerelt konyhát.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára: 4249 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Blog.hu ajánló