Laktató vacsora hús nélkül

Lasagne sok-sok spenóttal

A spenótos-besameles lasagne mennyei finomság, amivel a borús hétfőt kicsit elfeledheted.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kívül kicsit ropogós, a rápirított sajttól aranybarna tésztalapok alatt megbúvó omlós, lágy spenótos-besameles töltelék maga a mennyország, próbáld csak ki!

Besamel helyett készítheted sajtkrémes szósszal is, ehhez a reszelt sajtot keverd össze tejföllel és némi krémsajttal, és ezt tedd a spenót mellé.

Spenótos lasagne

Hozzávalók:

  • 40 dkg spenót
  • 25 dkg lasagnelap
  • 20 dkg reszelt cheddar vagy trappista sajt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

A besamelhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 liter tej
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 babérlevél
  • pár szem szegfűszeg

Elkészítés ideje:

65 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel, vékony olajon dinszteld meg, add hozzá a spenótot, és főzd meg jó alaposan, ízlésed szerint sózd és borsozd, valamint reszeld bele a fokhagymákat, ha kész vagy vele, húzd le a tűzről, és tedd félre. Most készítsd el a besamelt is! A hagymát pucold meg, tűzd bele a szegfűszegeket, majd a babérlevéllel együtt tedd a tejbe, és kezdd el melegíteni. Mielőtt felforrna, vedd le a tűzről, és távolítsd el belőle a hagymát és a babérlevelet. A vajat hevítsd fel, majd keverd hozzá a lisztet, ügyelve, hogy ne égjen le. Ha már egy kicsit megbarnult a liszt, keverd hozzá a tejhez gyors mozdulatokkal, lehetőleg egy habverővel.

Ezután tedd vissza a tűzhelyre, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be az egészet. Ha kész van, keverd össze a spenóttal, de egy keveset hagyj, hogy a lasagne tetejére is jusson majd. Vajazz ki egy szimpatikus tálat, tégy az aljára egy réteg tésztalapot, arra a spenótos keveréket, arra egy újabb tésztalapréteget, arra ismét spenótot, ismételd ezt annyiszor, ahány réteget szeretnél, majd végül zárd le tésztával. A reszelt sajtot keverd össze a megmaradt besamellel, és szépen egyengesd el a tészta tetején. Kétszáz fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt kész lesz, a legjobb, ha ennek nagy részében lefedve sütöd, és csak az utolsó tíz percre hagyod fedetlenül.

Húsmentes fogások nem csak vegáknak

Van élet a húson túl, ezt bizonyítják ezek az ételek is, amelyekre a legnagyobb húsevők sem tudnak nemet mondani.

A legfinomabb húsmentes fogások

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük