Spenótos gnocchi paradicsommártással
Isteni színes fogás
A spenót nem a legkedveltebb zöldség, de ne idegenkedj tőle, így elkészítve biztos ízleni fog.

Nyereményjáték

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

összesen 5 db játék
Ez is érdekelhet

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: helyiek fedezték fel véletlenül a '60-as években (x)

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

beauty and style

Így tüntesd el magadról a parfüm illatát: egy mozdulat, és nyoma sem lesz »

Mintás, meleg pulcsik 6 ezer forint alatt - Csinos és kényelmes mind »

A legszebb körömminták ősz végére, tél elejére: magadnak is elkészítheted »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tavasz beköszöntével a hozzávalókat végre nem a fagyasztó mélyén kell keresgélned, hanem a kertből vagy a piacról is beszerezheted frissen.

Ez egy nagyon látványos fogás, ami kicsit időigényes ugyan, de nagyon egyszerűen elkészítheted bármikor.

Spenótos gnocchi paradicsommártásban

Hozzávalók: 

  • 10 dkg ricotta sajt
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg parmezán
  • 50 dkg friss spenót
  • 2 darab tojás
  • 4 dkg vaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • só és bors

A paradicsommártáshoz:

  • 6 nagy fej paradicsom
  • 6 dkg vaj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • pár gerezd fokhagyma
  • só, bors, olaj

Elkészítési ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

Először tegyél fel egy fazékba vizet forrni, adj hozzá sót, és a lobogó vízbe dobd bele a spenótot. Csupán pár perc kell majd neki, hogy jó puha legyen, ekkor vedd ki a tálból, nyomkodd ki jó alaposan, és tedd félre hűlni. Ezután kezdj neki a paradicsommártásnak.

A paradicsomokat hámozd meg, a vajat olvaszd fel egy serpenyőben, add hozzá a finomra vágott hagymát és a paradicsomot, szükség szerint olajat, sót és borsot. Amikor a paradicsomok szétesnek, vedd kis lángra, és lassú tűzön körülbelül fél óráig főzd, amíg kicsit krémes állaga nem lesz.

Az immáron kihűlt spenótot tedd egy tálba a sajttal, a tojásokkal és a parmezánnal - amiből egy picit tegyél félre a díszítéshez -, sózd és borsozd meg, majd keverd össze. Ha ezzel megvagy, adagolj hozzá szép lassan lisztet, és gyúrd formálható masszává az egészet, formázz kis golyókat belőle, és dobd lobogó sós vízbe. Abból fogod tudni, hogy már elkészült, hogy felúszik a víz tetejére a kész gombóc. Ezután már nincs más dolgod, mint lecsepegtetve egy tányérra helyezni őket, és jól nyakon önteni a mártással.

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló