Friss spenótos tészta sok sajttal
20 perc sem kell hozzá
A spenótos tészta igazi megmentő, ha már nem látsz az éhségtől, de még össze kell dobni valamit.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a spenótos tészta felülmúlja a mirelit zöldségből készültet. Tálaláskor szórd meg jócskán sajttal. Ha akarod, szalonnával vagy csirkehússal még laktatóbbá teheted. Pennéból, gnocchiból vagy spagettiből a legfinomabb.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg tészta
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só

Szószhoz

  • 25 dkg spenótlevél
  • 2 dl tejszín
  • 5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Tégy fel nagy edényben vizet forrni. Adj hozzá kevés olajat és sót. Ha lobog, dobd bele a tésztát. Főzd meg az előírások szerint. Általában tíz perc alatt lesz fogkemény. Ha kész, szűrd le, és csepegtesd le.

Közben készítsd el a szószt. Egy lábosban hevíts olívaolajat, nyomd bele a fokhagymát, és körülbelül két percig pirítsd. Ha már érzed az illatát, tedd rá a szeletelt spenótot, és fonnyaszd meg. Sózd, borsozd, majd húzd le a tűzről, add hozzá a fél adag tejszínt, és forrald két-három percig. Utána ismét húzd félre, öntsd hozzá a maradék tejszínt is. Hagyd bugyogni még egy-két percig. A harmadát öntsd rögtön a tésztára, a többit csak fogyasztáskor add hozzá, különben felszívná.

Blog.hu ajánló