Egyszerű spenótos, mascarponés tészta - 15 perc, és kész
Ezzel a szupergyors, ízletes spenótos-mascarponés tésztával megkönnyítheted a hétköznapi főzőcskézést.

Egyszerű spenótos, mascarponés tészta - 15 perc, és kész
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spenót nemcsak főzeléknek finom, de tésztához is tökéletes. Főleg, ha mascarponéval és sajttal is feldobod. Ilyen formában a finnyás gyerekek is megeszik. Remek alap hozzá a spagetti, a tagliatelle és a penne is. Amíg a tészta megfő, kényelmesen összedobhatod a krémes szószt.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg tészta
  • 20 dkg spenót
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1.2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy edényben forralj vizet, amikor már lobog, rakd bele a tésztát. Dobj hozzá egy teáskanál sót, önts hozzá kevés olajat, így biztosan nem fog összeragadni a tészta. Főzd fogkeményre nyolc perc alatt, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. 

 

Közben az olívaolajat hevítsd fel, rakd hozzá a fokhagymát, és pirítsd egy-két percig. Tedd hozzá a megtisztított spenótot. Süsd öt percig, és amikor kezd fonnyadni, öntsd hozzá a tejszínt, majd rakd hozzá a mascarponét. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és kevergetve főzd össze három-öt perc alatt. Rögtön reszeld a parmezánt a forró, sűrű, krémes szószhoz, és keverd össze a kifőtt tésztával.

Blog.hu ajánló