Spenótos-krumplis gratin fokhagymás, tejszínes szósszal és sok sajttal

A spenótos-fokhagymás gratin kitűnő előétel vagy izgalmas köret, amit élvezettel fogyaszt majd el az egész család.

spenotos-krumplis-gratin
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tepsis krumplit a legkülönbözőbb változatokban elkészíthetjük, és egytől egyig nagyon finomak. Főleg a franciák gratinja. Spenóttal dúsítva, tejszínesen, sajtosan minden évszakban nyerő lehet. A krumpli szeleteléséhez érdemes bevetni a reszelőt. Így sokkal gyorsabban végzel, és biztosan egyforma vastag szeleteket kapsz. 

Spenótos-krumplis gratin

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg krumpli
  • 15 dkg sajt
  • 1 bögre spenót
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsedió
  • olaj
Recept idők

A spenótot tisztítsd meg, és kevés olajon fonnyaszd meg. A krumplit pucold meg, és vágd egyforma vastagságú karikákra. Rétegezd vajjal kikent tűzálló tálba. A tejszínt jól keverd össze a sóval, a borssal, a fokhagymával, a szerecsendióval, a reszelt sajttal és a spenóttal.
Öntsd egyenletesen a krumplira. Fedd le alufóliával, és rakd forró sütőbe. Süsd 170 fokon 40-45 percig. Amikor a krumpli puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 
Tepsiben süthetsz másféle zöldségeket is, a tök kiválóan alkalmas köretnek is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük