Citromos grillcsirke sörösdobozon sütve - A bőre fényes, ropogós, belül omlós
A sörösdobozon sült grillcsirke biztosan nem lesz száraz.

Nyereményjáték

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

összesen 5 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Nagyon öregít, ha nem jól teszed fel: a tökéletes füstös szemek titka »

A '90-es évek kedvenc manökenje volt: rövid fazonjai divatosabbak, mint valaha »

Mint egy négyéves kisgyerek, akkora a világ legkisebb modellje »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a fenséges csirkét belülről a sör gőze párolja puhára. Ha van időd, érdemes a páccal bekent húst legalább egy órán át a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Akkor is bátran készítheted így a csirkét, ha nem szereted a sört, mert nem lehet külön érezni az ízét. A sörösdobozt  állítsd egy tepsibe, hogy sütés után ne az egész sütőt kelljen takarítanod. Sima sütőben is tökéletes lesz.

Sörösdobozon sült csirke

  • 1 egész csirke
  • 10 dkg vaj
  • 1 dobozos sör
  • 1 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • rozmaring
  • kakukkfű

Elkészítés ideje: 1 óra 15 perc

A csirkét tisztítsd meg, majd papírtörlővel töröld szárazra, és alaposan sózd be. A sörösdobozból a sör felét öntsd ki, majd rakd bele a fokhagymát, és ültesd rá a csirkét. A citrom levét facsard ki, keverd össze az olvasztott vajjal, a borssal, a rozmaringgal és a kakukkfűvel, majd kívül-belül alaposan kend be vele a húst. Nyúlj be a bőre alá is. 

Tedd a csirkét előmelegített grillsütőbe, majd 170 fokon süsd puhára egy óra alatt. Ha túl gyorsan pirul, rakj a húsra alufóliát. Mielőtt kiveszed a sütőből, győződj meg arról, hogy teljesen átsült-e. Ha a combba beleszúrsz egy kést, és az könnyen átmegy rajta, továbbá nem folyik ki belőle véres lé, vedd ki a sütőből. Pihentesd legalább 20 percig, utána húzd csak le a sörösdobozról. Ekkor már szépen tudod szeletelni is.

Blog.hu ajánló