Fűszeres csirkecombok sörben sütve
Ha kiadósabb vacsorára vágysz, akkor íme, egy remek ötlet. A sörös csirkecomb finom, nagyszerű fogás.
A komló kissé kesernyés ízt ad a húsnak, a malátától pedig szép fényes lesz a sült. Az alkoholtól nem kell félni, mert pár perc alatt elpárolog, így gyerekeknek is nyugodt szívvel adhatod ezt a fogást. Rizs vagy krumpli illik hozzá a legjobban.
Sörös csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 5 dl világos sör
- 2 evőkanál étolaj
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
- oregánó
Elkészítés:
Ennél az ételnél különösen sok múlik a hús minőségén. A legjobb, ha tanyasi csirkét választasz. A combokat mosd meg, tisztítsd meg, törölgesd át papírtörlővel egy kicsit, és sózd, borsod be. A hagymát pucold meg, szeld fel. Egy teflonba önts kevés olajat, forrósítsd fel, majd pirítsd meg benne a hagymát, öntsd bele a sör felét és dobd bele az oregánót.
Helyezd bele a combokat, és közepes lángon nyolc percig párold. Utána öntsd hozzá a maradék sört, fordíts meg a húsokat, és párold tovább még nyolc percig. Ezután kis lángon süsd meg a comb mindkét oldalát. Ha nem olyan piros, mint szeretnéd, akkor a végén nagyobb hőmérsékleten pirítsd meg. A sör ízét egyáltalán nem érzed, viszont a csirke ropogósabbá válik tőle.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept