4 finom sós ropogtatnivaló
Pogácsa és sörkorcsolya
Ha a hétvégén vendégeket vársz, és nem akarsz nagy főzésbe fogni, akkor készíts nekik vajas pogácsát vagy márványsajtos sörkorcsolyát!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Zsírégető séta otthon: napi 12 perc mozgással már látható lesz a változás »

Csodás őszi esküvői dekorok erdei bogyókkal - Ez is lehet romantikus »

4 tipikus vásárlási hiba, amitől tele a szekrény, még sincs mit felvenned »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Márványsajtos sörkorcsolya

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg márványsajt
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojás

A vajat, a lisztet és a lereszelt márványsajtot jól dolgozd össze, amíg teljesen össze nem áll. Ezután tedd a hűtőbe pihenni 2 órára.

Utána ujjnyi vastagra nyújtsd ki, és tetszés szerint formázd - rombusz, pogácsa vagy rudacska alakba.

A tetejét tojássárgájával kend meg, és süsd 20-25 percig, amíg világosbarna nem lesz.

Kefires sörkorcsolya

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • másfél pohár kefir
  • 2 tojás
  • reszelt sajt

A tejjel és a cukorral futtasd meg az élesztőt, majd gyúrj tésztát a liszttel, a kefirrel, a tojással és az olajjal. Mikor kész a tészta, 8 cipóra oszd szét, és a cipókat nyújtsd ki. A vajat és a sót keverd habosra. Az egyik lapot kend meg negyed rész sós vajjal, és egy másik lapot fektess rá. Így lesz négy dupla tésztalapod. A tésztalapokat, mintha tortát vágnál, szeleteld tizenhat egyenlő részre, az így kapott cikkeket sodord kifli alakúra. Tojással kend meg, sajttal szórd meg a tetejét, és így pihentesd sütés előtt legalább 2 órát. Előmelegített sütőben süsd meg.

Burgonyás-vajas pogácsa

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg főtt, tört burgonya
  • 2 dkg só
  • 2 tojás

A hozzávalókat, egy tojás kivételével, jól keverd össze, majd hagyd állni a tésztát a hűtőben. Ezután nyújtsd ki, pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Kend meg a tetejüket a felvert tojással. Szórhatsz rá sajtot, tökmagot. Előmelegített sütőben süsd meg.

Káposztás-tepertős pogácsa

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg libatepertő
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál zsír
  • 3 tojás
  • 1 fej káposzta

A káposztát vágd apróra, sózd, borsozd, és a zsíron párold meg. A tepertőt daráld meg, és a többi hozzávalóval együtt jól gyúrd össze. Kétujjnyi vastagra nyújtsd ki, pogácsaszaggatóval szaggasd ki, tedd tepsibe, és fél óráig pihentesd. A felületét kicsit vagdald be, kend meg felvert tojással, és forró sütőben süsd aranybarnára.

Blog.hu ajánló