Sörben és borban pácolt húsok
Az alkohol megpuhítja a húst, és pikáns ízt kölcsönöz neki, így aztán szinte nem lehet elrontani a sörben és borban pácolt húsokat.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sörben vagy borban pácolt húsok különlegessége abban rejlik, hogy az alkoholtól igazán egyedi ízűek lesznek. Egy adag salátával vagy valamilyen egyszerű körettel rendkívüli fogásokat készíthetsz a hétvégi ebédre.

Ne habozz hát, próbáld ki remek receptjeinket, és egyetek egy jót! Jó tanács: a borban pácolt húsokhoz italként az adott borfajtát szolgáld fel!

Sörben pácolt karaj

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 50 dl sör
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • olaj

A sörbe reszeld bele a vöröshagymát, add hozzá az áttört fokhagymát és a mustárt, majd szórd bele a pirospaprikát, és keverd össze.

A vékonyra vágott, megsózott húsokat áztasd bele. Fedd le a tetejét, és legalább egy napig hagyd állni a hűtőben.

Ezután vedd ki, hagyd, hogy lecsöpögjön, és olajon süsd meg egy kicsit. Öntsd a megsütött húsokra a páclevet, és párold puhára a húst.

Sörben pácolt csirkecomb

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperke
  • 6 csirkecomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz világos sör
  • 2 babérlevél
  • egy ág kakukkfű
  • olívaolaj
  • bors

A csirkecombokat tisztítsd meg, tedd egy jénai tálba, és locsold meg annyi sörrel, amennyi éppen ellepi. Fedd le fóliával, és egy napig pácold. Vedd ki az alkoholból, sózd, borsozd ízlésed szerint, majd forró olívaolajban süsd ki őket. Vedd ki a húsokat, és a vékonyra szeletelt vörös- és fokhagymát tedd az olajba. Add hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet, és, ha minden megpuhult, tedd rá a combokat. Öntsd fel a pácléhez használt sörrel, fedd le, és negyed óráig párold. Keverd hozzá a picit megdinsztelt gombát, és még 5-10 percig főzd. Amikor a hús teljesen puha, már tálalhatod is.

Borban pácolt libamell

Hozzávalók:

  • 10 dkg póréhagyma
  • 2 dl édes, muskotályos bor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 libamell
  • fehérbors

A húst csontozd ki, és vágd hat egyenlő szeletre. Egy evőkanálnyi olajat és a bort keverd össze. Sózd, borsozd a húsokat, majd tedd bele a pácba, fedd le, és néhány órán keresztül hagyd állni a hűtőben. Egy tepsit kenj ki a megmaradt olajjal, és az aljába szórd bele a karikára vágott póréhagymát. Tedd rá a hússzeleteket, és locsold meg a páclével. Fedd le, előmelegített sütőben egy órát süsd, majd fordítsd meg a szeleteket. Önts rá kevés vizet, és párold készre a húst.

Borban pácolt sertéscomb

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 3 dl fehérbor
  • 1 dl olaj
  • fél citrom
  • liszt
  • bors

A húst szeleteld fel, klopfold ki, majd tedd egy cseréptálba. Sózd, borsozd ízlésed szerint, locsold rá a bort, és néhány órán keresztül hagyd állni. Ezután vedd ki, hagyd, hogy lecsepegjen, forgasd lisztbe, majd hirtelen süsd ki. Öntsd fel a páclével, adj hozzá néhány evőkanálnyi vizet, a karikára vágott citromot, és párold puhára.

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló