Sörben pácolt, ropogós oldalas: szaftos, és leomlik a csontról

Ha jól készíted, a sült oldalas nem lesz száraz és rágós. A siker egyik titka a pác, a másik pedig a lassú sütés.

soros-sult-oldalas
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jól elkészített oldalas egyszerűen fenséges. Néhány trükköt érdemes bevetni a tökéletes eredményért. A fehér, kemény hártyát távolítsd el, hogy könnyebben puhuljon a hús, és a fűszerek jobban átjárják. A sörös pác abban is segít, hogy az oldalas omlósabb, szaftosabb legyen.  

Sörben pácolt oldalas

Hozzávalók

  • 1.5 kg sertésoldalas
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sör
  • köménymag
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az oldalast alaposan mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. A csontok mellett szeleteld fel kisebb darabokra, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, őrölt köménnyel. Rakd egy tálba, öntsd le a sörrel, és pihentesd legalább egy órát.


Rendezd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, majd rakd köré a feldarabolt vöröshagymát és a fokhagymát. Öntsd le a sörrel, amiben pácoltad, majd fedd le fóliával, és 150 fokon süsd körülbelül két órát. Közben locsolgasd és forgasd a szeleteket. Ha szükséges, pótold az elpárolgott folyadékot. Amikor már majdnem teljesen puha, 180 fokon süsd még fél órát. Amikor szép piros, kiveheted a sütőből. 
Az oldalas édesen, ragacsosan is fenséges. Amerikai módra, falatnyi darabokra vágva, csontról rágcsálva fogyasztandó.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük