Somlói galuska

Így készítsd el otthon

Az étteremben kapható somlói galuska sajnos sokszor nem üti meg a mércét. Az otthon készítettel össze sem lehet hasonlítani.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Újabb előrelépés a rákgyógyításban – Még inkább személyre szabott lehet a kezelés (x)

Alföldi Róbert gondolatai a vágyról - Ő sem mindig tudja, mit higgyen szerelemről (x)

A legyegyszerűbb frizurák, ha nyári esküvőre vagy hivatalos - Ékszerekkel mutatjuk

Jellegzetes folyás, viszketés is lehet a tünete - Mit mond a nőgyógyász a Candidáról?

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

beauty and style

Rúzs az állásinterjúra: jobb ötlet, mint gondolnád »

Így szedd ki a dezodorfoltot a ruhából víz nélkül: nyoma sem marad »

Viszket a lábad borotválás után? Így szőrteleníts, hogy ez elmúljon »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Somlói galuskát általában étteremben rendelünk, pedig sokszor szégyen, amit ezen a néven kihoznak. A száraz piskóta, a porból készült puding, egy kis növényi zsírból készült habbal a tetején nem nevezhető annak.

Ha van időd, mert pepecselős receptről van szó, akkor készítsd el az eredeti változatot. Egyes receptek cukorszirupot is javasolnak a piskótára, de ettől a sütemény túl édes lesz, így nyugodtan elhagyhatod.

Somlói galuska

Hozzávalók:

A vaníliás krémhez:

  • 3 tojássárgája
  • fél liter tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 vanília rúd

Hozzávalók a csokis krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • kevés tej

A mazsolát áztasd egy kevés rumba vagy más alkoholba. A piskótatésztát keverd ki a receptben leírtak szerint, majd a felébe keverj 4 evőkanál kakaóport, és külön süsd meg a kakaós és a sima tésztát. A vaníliakrémhez keverd össze alaposan a hozzávalókat, a vaníliarúd magját kapard ki, míg a cukor el nem olvad, és a tojás habos nem lesz. Ezután gyors mozdulatokkal, állandó keverés mellett, vízfürdő felett főzd krémmé. A csokikrémet szintén vízfürdő felett állítsd össze.

A piskótát vágd kockákra, és szórd a felét egy tálba. Adagold hozzá az összevágott dió felét, a rumos mazsolát, a rumból egy kevéssel is meghintheted, valamint a vaníliakrém felét és a csokikrém felét. Ismételd meg az egészet, majd letakarva tedd hűtőbe. Tejszínhabbal kínáld. A csokikrémet, illetve -öntetet melegen is a tányérra szedett süteményre öntheted.

Leadképünk a citromhab.blogspot.com oldalról származik.

OLVASD EL EZT IS!

gofri kicsi
  • palacsinta
  • édességek

Gofri házilag

trifle pohar
  • gyümölcs
  • sütemény

Csodás habos angol piskóta

Blog.hu ajánló