Somlói galuska

Így készítsd el otthon

Az étteremben kapható somlói galuska sajnos sokszor nem üti meg a mércét. Az otthon készítettel össze sem lehet hasonlítani.

Nyereményjáték

Nyerj közel 160 ezer forint értékű Philips szőrtelenítőt a tartósan sima bőrért! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Így sminkeld az ajkaidat, hogy teltebbnek tűnjenek - Pofonegyszerű! »

Vidéki lagzi: 9 apróság, amit szerezz be a rusztikus hangulathoz! »

Farmercipők és -szandálok: imádjuk az új trendet »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Somlói galuskát általában étteremben rendelünk, pedig sokszor szégyen, amit ezen a néven kihoznak. A száraz piskóta, a porból készült puding, egy kis növényi zsírból készült habbal a tetején nem nevezhető annak.

Ha van időd, mert pepecselős receptről van szó, akkor készítsd el az eredeti változatot. Egyes receptek cukorszirupot is javasolnak a piskótára, de ettől a sütemény túl édes lesz, így nyugodtan elhagyhatod.

Somlói galuska

Hozzávalók:

A vaníliás krémhez:

  • 3 tojássárgája
  • fél liter tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 vanília rúd

Hozzávalók a csokis krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • kevés tej

A mazsolát áztasd egy kevés rumba vagy más alkoholba. A piskótatésztát keverd ki a receptben leírtak szerint, majd a felébe keverj 4 evőkanál kakaóport, és külön süsd meg a kakaós és a sima tésztát. A vaníliakrémhez keverd össze alaposan a hozzávalókat, a vaníliarúd magját kapard ki, míg a cukor el nem olvad, és a tojás habos nem lesz. Ezután gyors mozdulatokkal, állandó keverés mellett, vízfürdő felett főzd krémmé. A csokikrémet szintén vízfürdő felett állítsd össze.

A piskótát vágd kockákra, és szórd a felét egy tálba. Adagold hozzá az összevágott dió felét, a rumos mazsolát, a rumból egy kevéssel is meghintheted, valamint a vaníliakrém felét és a csokikrém felét. Ismételd meg az egészet, majd letakarva tedd hűtőbe. Tejszínhabbal kínáld. A csokikrémet, illetve -öntetet melegen is a tányérra szedett süteményre öntheted.

Leadképünk a citromhab.blogspot.com oldalról származik.