Klasszikus sólet sok füstölt hússal: sütőben sül puhára a bab is

Ez a laktató zsidó egytálétel füstölt libahússal az igazi. Még finomabb lesz, ha római tálban készíted.

solet
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sólet a zsidó konyha tradicionális eledele, ami jó laktató és kiadós. Bár találhatsz olyan receptet is, ami sertést javasol hozzá, ha igazán autentikus fogást szeretnél enni, füstölt libahúst használj. A húst, a babot és az árpagyöngyöt főzés előtti este áztasd be. Római tálban elkészítve a legfinomabb, amelyet szintén áztass be.

Sólet füstölt hússal

Hozzávalók

  • 60 dkg nyers füstölt libacomb vagy libamell
  • 40 dkg bab
  • 10 dkg árpagyöngy
  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál libazsír
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A babot, az árpagyöngyöt és a füstölt húst áztasd be. Másnap öntsd le róluk a vizet, majd a babot keverd össze az árpagyönggyel. A húst tisztítsd meg, a nagyobb darabokat vágd fel. Terítsd a babos keveréket a tál aljába, a közepébe készíts kis lyukat, és abba helyezd a húst, a nyers tojásokat, a megmosott, feldarabolt hagymát és az egész fokhagymagerezdeket. Ízlés szerint óvatosan sózd, borsozd, szórd meg pirospaprikával, és önts le az olvasztott zsírral.
A lefedett tálat told hideg sütőbe. Süsd 30 percig kisebb hőfokon, majd 180 fokon körülbelül három órát. Amikor minden puha, vedd ki a sütőből. 
A töltött káposzta is füstölt hússal készítve az igazi.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük