Füstölt húsos sólet

A legfinomabb, amit eddig ettél

Bár a sólet füstölt libával az igazi, tarjával, csülökkel vagy kolbásszal is készítheted.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

Hogyan kell tisztítani a hajvasalót? A hajad megköszöni, ha megteszed »

3 dolog, amit tudnod kell, mielőtt megveszel egy overallt »

A nyár legszebb körömmatricái: most az etno minta a divat »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sólet időigényes étel, ám néha mégis érdemes beiktatnod a menübe, hiszen nagyon ízletes. Más nem is kell mellé, mivel egy tányértól mindenki jóllakik. A legjobb, ha jól zárható cserépedényben készíted. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg fehérbab
  • 50 dkg füstölt hús
  • 20 dkg gersli
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A babot a főzés előtti este válogasd át, mosd meg, és áztasd kicsivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Keverj hozzá szódabikarbónát, így kevésbé terheli meg a gyomrot, és gyorsabban puhul. Másnap pucold meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd vágd apróra. Tégy zsírt egy jól zárható cserépedénybe, dobd rá a hagymákat, a pirospaprikát, a sót, a borsot, a babot, a gerslit és a nyers füstölt húst.

Öntsd fel a hozzávalókat körülbelül két ujjnyival több vízbe, mint amennyi mindent ellep. Tedd előmelegített sütőbe, fedő alatt három-négy órán át süsd körülbelül 150 fokon. Szükség esetén közben pótold alatta a vizet. Akkor jó, ha a bab és a hús is puha. Tálaláskor kínálj mellé főtt tojást.

Blog.hu ajánló