Sóban sült krumpli
A sóban sült krumpli szaftos húsokhoz kiváló köret, de mártogatósokkal önmagában is jó.
A sóban sült krumpli egyszerűsége ellenére is különleges, és csupán néhány perc tényleges munkád lesz vele. Nem kell attól tartanod, hogy túl sós lesz, viszont jól átveszi a fokhagyma ízét és illatát. Mártogatósokkal még jobban feldobhatod.
Sóban sült krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 1/2 kg só
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál rozmaring
- 1 teáskanál bors
Elkészítés:
Válogass nagyjából egyforma méretű, lehetőleg közepes nagyságú krumplikat. Alaposan mosd meg őket, kefével meg is dörzsölheted mindegyiket. Önts egy tepsibe annyi sót, hogy az alja ne látszódjon ki, rakd rá a krumplikat, rejts közéjük fokhagymagerezdeket.
Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Fél óra múlva forgasd át a krumplikat, és süsd még körülbelül fél óráig. Ha a héjuk ráncos, belül viszont puhák, kiveheted őket a sütőből. Hagyd tíz percig állni. Közben egy kis tálban keverd össze az apróra vágott rozmaringot, az olajat és a borsot, majd öntsd le vele a krumplikat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept