Az eredeti slambuc receptje

Bográcsoláshoz is remek!

A slambuc a krumplis tészta gazdagabb, bográcsos változata, próbáld ki!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A slambuc is olyan étel, amit az ország nagy részén készítenek, és mindenhol máshogy hívják, ha a címben szereplő név nem ismerős, akkor lehet, hogy öhömként, levetlenként vagy öreglebbencsként ismered ezt a bográcsos finomságot.

Mivel rengeteg helyen készítik, tájegységenként eltérő lehet a készítés módja, a felsoroltakon kívül még tehetsz bele kolbászt, paradicsomot, paprikát is, ízlésednek megfelelően variáld bátran!

Slambuc

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 40 dkg lebbencstészta
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 2 evőkanálnyi pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • zsiradék

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A krumplikat pucold meg, kockázd fel és tedd félre. A hagymát szintén pucold meg, majd szintén kockázd fel. A szalonnát is darabold fel, majd vedd elő a bográcsot, és kezdődhet a móka. A szalonna zsírját olvaszd ki, adj hozzá még pár fakanálnyi zsiradékot is, majd kezdd el pirítani rajta a tésztát.

Pár perc múlva add hozzájuk a hagymát és a paprikát, keverd jól össze, majd ha a hagyma már szépen megfonnyadt, akkor mehet melléjük a krumpli is.

Öntsd fel annyi vízzel, hogy félig ellepje, időnként rázd meg az egész bográcsot, így kevergesd, és várd meg, amíg elfő a víz, illetve megpuhul a krumpli. 

Bográcsos kedvencek

A legjobb ételek bográcsban készülnek, főzz a barátaiddal a szabadban, próbálj ki minél több szabad tűzön főtt fogást!

A 7 legkedveltebb, szaftos, bográcsos étel receptje

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük