Így készül a klasszikus skót tojás: akkor a legjobb, amikor még lágy a belseje
A ropogós bundájú skót tojás is legyen idén a húsvéti lakoma része!

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A skót tojás nagyon hasonlít a mi Stefánia-vagdaltunkra. A britek megőrülnek érte, náluk szinte minden utcasarkon kapható. Kellemesen fűszeres, szaftos, és egy kis gyakorlás után tökéletesre tudod formázni.

Húsvétkor mindenképpen kínálj a fűszeres bundába bújtatott tojáshoz tormát, de salátával, bármilyen krumplival is tökéletes.

Skót tojás

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált hús
  • 6 tojás
  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • őrölt bors

A panírozáshoz:

  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás

Elkészítés ideje: 45 perc

A tojásokat tedd meleg vízbe néhány percre, majd emeld át a forrásban lévő vízbe. Főzd körülbelül öt-hat percig, és óvatosan szedd ki. Ha keményebben szereted, nyolc-tíz percig is főzheted. Rakd hideg vízbe egy-két percre, majd ha kicsit hűl, pucold meg.

A húsos masszához a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet vágd apróra. A szikkadt zsemlét áztasd vízbe, majd alaposan nyomkodd ki. Rakd egy tálba a darált húst, add hozzá a zsemlét, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet, nyomd bele a fokhagymát, ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd meg pirospaprikával. Ezután alaposan gyúrd össze, és ha szükséges, ízesíts még rajta.

A húsos masszát oszd hat részre. Egyenként lapítsd el a tenyereddel, rakd bele a tojást, és formázd meg. Ezután forgasd először a lisztbe, majd az előzőleg villával felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.

Egy serpenyőben hevíts olajat, és tedd bele a húsos tojásokat, majd közepes lángon süsd mindenhol aranybarnára körülbelül öt-hat perc alatt. Közben többször forgasd át. Ha kész, szedd ki az olajból, rakd papírtörlőre, és csepegtesd le.

Blog.hu ajánló