Így készül a klasszikus skót tojás: akkor a legjobb, amikor még lágy a belseje

A ropogós bundájú skót tojás is legyen idén a húsvéti lakoma része!

skot-tojas

Nyereményjáték

Nyerj 10 ezer forintos utalványt a Vision Expressbe! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Molnár Piroska igazi maffiavezér - Ilyen, amikor féltő és uralkodó férfibőrbe bújik (x)

Színezüst és -arany körömékszerek, különleges mintákkal 4500 forinttól - Gyönyörű és tartós manikűr 2 perc alatt! (x)

Folyton levert, fáradt vagy? Állandó éhség gyötör? - Candida állhat a háttérben! (x)

Emlékszel még Janikovszky Éva meséire? Most együtt élvezhetitek a gyerekeddel (x)

Ezek a színek pezsdítik fel a tavaszi-nyári szezont - Mutatjuk a legújabb sminktrendeket! (x)

beauty and style

Vidéki lagzi: 9 apróság, amit szerezz be a rusztikus hangulathoz! »

Farmercipők és -szandálok: imádjuk az új trendet »

Képeken a szezon legdivatosabb viharkabátjai: így viseld! »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A skót tojás nagyon hasonlít a mi Stefánia-vagdaltunkra. A britek megőrülnek érte, náluk szinte minden utcasarkon kapható. Kellemesen fűszeres, szaftos, és egy kis gyakorlás után tökéletesre tudod formázni.

Húsvétkor mindenképpen kínálj a fűszeres bundába bújtatott tojáshoz tormát, de salátával, bármilyen krumplival is tökéletes.

Skót tojás

Hozzávalók:

  • 70 dkg darált hús
  • 6 tojás
  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • őrölt bors

A panírozáshoz:

  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás

Elkészítés ideje: 45 perc

A tojásokat tedd meleg vízbe néhány percre, majd emeld át a forrásban lévő vízbe. Főzd körülbelül öt-hat percig, és óvatosan szedd ki. Ha keményebben szereted, nyolc-tíz percig is főzheted. Rakd hideg vízbe egy-két percre, majd ha kicsit hűl, pucold meg.

A húsos masszához a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet vágd apróra. A szikkadt zsemlét áztasd vízbe, majd alaposan nyomkodd ki. Rakd egy tálba a darált húst, add hozzá a zsemlét, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet, nyomd bele a fokhagymát, ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd meg pirospaprikával. Ezután alaposan gyúrd össze, és ha szükséges, ízesíts még rajta.

A húsos masszát oszd hat részre. Egyenként lapítsd el a tenyereddel, rakd bele a tojást, és formázd meg. Ezután forgasd először a lisztbe, majd az előzőleg villával felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába.

Egy serpenyőben hevíts olajat, és tedd bele a húsos tojásokat, majd közepes lángon süsd mindenhol aranybarnára körülbelül öt-hat perc alatt. Közben többször forgasd át. Ha kész, szedd ki az olajból, rakd papírtörlőre, és csepegtesd le.