Így készül a shakshuka, az izraeliek isteni lecsója

A miénktől kicsit eltérő lecsó buggyantott tojással sül.

shakshuka
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a lecsószezonban a hagyományos változatot már elég sokszor elkészítetted, és újdonságra vágysz, próbáld ki a shakshukát! A fűszeres, zöldséges finomság Észak-Afrikában és a Közel-Keleten nagyon népszerű, ott legtöbbször pitával kínálják. 

Akárcsak a mi lecsónknak, a shakshukának is rengeteg változata van. Általában több paradicsom kerül bele, mint paprika, de sokan padlizsánt is raknak hozzá. Ha szereted a csípőset, a chilit se hagyd ki belőle.

Shakshuka

Hozzávalók:

  • 75 dkg paradicsom
  • 4 tojás
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 kávéskanál cukor
  • fél teáskanál kömény
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje: 45 perc

A paprikát vágd karikákra, a paradicsomot pedig kockázd fel. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg a feldarabolt hagymát, majd rakd hozzá a paprikát. Kevergetve párold kis lángon három-négy percig. Ezt követően mehet hozzá a paradicsom, majd a fűszerek, tehát a só, a bors, a koriander, a kömény, rakd hozzá a zúzott fokhagymát és a cukrot is. Kanalazd hozzá a paradicsompürét, majd főzd 15 percig, közben többször kevergesd meg. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ha a paprika puha, egy evőkanál segítségével készíts mélyedéseket a szószba, és üsd bele a tojásokat. Fedő alatt, kis lángon főzd még négy-öt percig. Akkor az igazi, ha a fehérje megszilárdul, de a sárgája kicsit folyós marad. Melegen tálald, a tetejére akár kecskesajtot is reszelhetsz.
Ezt is szeretjük