Grillezett sertésszelet sörös pácban - Az egyik legjobb grillrecept

Sokkal ízletesebb lesz a sertésszelet, ha a sütő helyett grillen készíted el.

grillezett-sertesszelet

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

Ettől a frizurától leesik a násznép álla: nyűgözd le őket fonott konttyal! »

Káposztás méregtelenítő ital: bizarrul hangzik, de finom és megszépít »

Mesebeli ruhában ment férjhez a modell - Nem érdekelte, hogy már másodszor »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Érdemes a húst a grillezés előtti napon bepácolni, hogy még omlósabb, szaftosabb és zamatosabb legyen. A sör kifejezetten jót tesz a sertésnek. A gyerekek is nyugodtan megehetik, mert sütés közben az alkohol elpárolog.

Ha a szárazabb húsokat kedveled, karajt, ha a szaftosabbat, akkor tarját válassz. A fűszeres sertésszeletet grillezett zöldségekkel kínáld.

Sertésszelet sörös pácban

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 2,5 dl sör
  • fél dl olaj
  • 1  vöröshagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés ideje: 40 perc, pácolás: 1 éjszaka

A húst mosd meg, töröld szárazra, majd vágd vastagabb szeletekre. A páchoz egy nagyobb tálban vagy zárható edényben keverd össze a sört, az olajat, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a mustárt, a sót és a borsot. Rakd bele a húst, takard le, és tedd a hűtőbe minimum egy-két órára, de legjobb, ha egy egész éjszakán át pácolod. Így a sertésszelet belsejét is jól átjárják az ízek, és szaftos marad. 

Sütés előtt készítsd elő a grillt. Pakold a húst a forró rácsra, és többször megforgatva, lassan süsd meg szép pirosra. Közben folyamatosan kenegesd a páccal. Ha kész, vedd le a grillről, és hagyd még öt-tíz percig pihenni, utána tálald. 

Blog.hu ajánló