Omlós, fűszeres sült sertéskaraj: dijoni mustáros szósszal tálalva fenséges
A karakteres ízű dijoni mustárból nagyon finom szósz készíthető a sertéskaraj mellé.
A sertéskaraj könnyen kezelhető, finom húsféle, amihez nagyon jól megy a dijoni mustáros szósz, így a kicsit szárazabb szeletek is jó szaftosak lesznek. Egy kis fehérbor különösen jót tesz a mártásnak.
Sertéskaraj dijoni mustáros szósszal
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet sertéskaraj
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1.5 dl tejszín
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0.5 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki, sózd és borsozd meg. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, oldalanként öt perc alatt pirítsd meg a hússzeleteket, majd szedd ki egy tálra őket. A visszamaradt zsiradékon párold puhára a felaprított hagymát. Öntsd fel a borral, így főzd néhány percig. Közben egy kisebb tálban keverd el a tejszínt a mustárral, a kakukkfűvel, egy kevés sóval és borssal, és öntsd a gyöngyöző borhoz. Forrald jól össze, és merd ki egy tálkába. Tálaláskor a kisült karaj tetejére szedj a szószból.
A dijoni mustár számtalan módon használható fel: egy puha karfiolsteak mellé is nagyon finom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció