Serpenyőben sült szedres süti
Szempillantás alatt elfogy
Ez a serpenyős szedres süti lágy, tele van bogyós gyümölccsel, és elképesztően finom.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez aztán tényleg nagyszerű recept! A serpenyős szedres süti csak elsőre tűnik bonyolultnak. Ha egyszer hozzáfogsz, utána mindenki ezt kéri majd tőled. Még különleges alkalmakra is sütheted, bármilyen bogyós gyümölcsöt használhatsz hozzá. 

Hozzávalók 8 szelethez:

Tészta

  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 2 teáskanál szárított élesztő
  • 1 tojássárga
  • 1 kávéskanál só

Töltelék

  • 1 csésze szeder
  • 1 csésze eper
  • ¼ csésze kristálycukor
  • 3 teáskanál őrölt fahéj

Tetejére

  • 1 tojás
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts egy negyed csésze tejet, keverd hozzá a cukrot, az élesztőt, és körülbelül tíz perc alatt futtasd fel, azaz várd meg, amíg megnő a térfogata, a teteje pedig habos lesz. Ezt követően add hozzá a tojássárgát, az olvasztott vajat, a lisztet, a sót és a maradék tejet, majd jó alaposan dolgozd össze. A robotgép dagasztó részével mintegy tíz percig dagaszd. Akkor jó, ha a tészta már sima és rugalmas.

Formázz belőle cipót, tedd egy kevés olajjal megkent tálba, fedd le, és keleszd egy órán át. Hozzávetőleg ennyi idő alatt nő meg a duplájára. Ezt követően tedd enyhén lisztes táblára, és gyúrd át finoman. Majd nyújts egy nagyobb téglalapot, kend meg az olvasztott vaj, a cukor és a fahéj keverékével, szórd meg a gyümölccsel, és szorosan tekerd fel.

Egy hegyes késsel hosszanti irányban vágd be úgy, hogy a végén 2-3 centiméter egyben maradjon. Utána óvatosan kezdd el fonni, a bal szál felett emeld át a jobbot, a végét pedig nyomd össze. Helyezd a koszorút vajjal kikent öntöttvas serpenyőbe. Igazgasd el szépen, hogy minél gusztusosabb legyen, és kend meg a felvert tojással. Tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süsd aranybarnára. Feltétlenül hagyd kihűlni, és csak azt követően szeleteld. Még porcukorral is megszórhatod.

Blog.hu ajánló