Serpenyőben sült, rozmaringos csirke - 35 perc alatt elkészül, és omlós lesz

Ha a serpenyős rozmaringos csirkét választod ebédre, nem lesz nehéz dolgod a konyhában.

rozmaringos-serpenyos-csirke
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem véletlenül népszerűek a serpenyős ételek, gyorsan az asztalra varázsolhatók, és nagyon ízletesek. Attól sem kell félned, hogy sütés közben a hús kiszárad.

A zamatos fogást a csirke bármely részéből készítheted, sőt, a mellet, a szárnyat és a combot akár vegyesen is pakolhatod a serpenyőbe. Ezt az ételt a fokhagyma igazán karakteressé teszi.

Serpenyős rozmaringos csirke

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirke
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • fél dl olaj
  • fél citrom
  • rozmaring

Elkészítés ideje: 35 perc

A csirkét mosd meg, a combokat és a szárnyakat szükség esetén tisztítsd meg. A nagyobb darabokat érdemes kicsit bevágni. Ha nem szereted a bőrét, leveheted. Az olajat keverd össze sóval, borssal, rozmaringgal, és dörzsöld be vele a húsokat. Ha van időd, pihentesd fél-egy órán át a pácban, de akár rögtön sütheted is. 

Hevíts egy serpenyőben kevés olajat, majd rakd bele a csirkét, és közepes lángon süsd oldalanként öt-öt percig. Ha már szép piros, önts rá egy deci vizet vagy húslevest, dobj hozzá fokhagymát és karikákra vágott citromot. Kis lángon, fedő alatt párold körülbelül 15-20 percig. Ha a csirke puha, és a belseje sem rózsaszín, biztosan elkészült.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük