Puha, magas sárgabarackos piskóta - Nem süllyed le a gyümölcs a süti aljára
Az illatos és könnyű piskóta a sárgabarack ízével ellenállhatatlan.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskóta mindig jó ötlet, most különösen, hogy kaphatsz hozzá friss gyümölcsöket. Már sütés közben elcsábulsz az illattól, hát még később az ízétől. 

Mivel a tésztájába vaj is kerül, a hagyományos piskótánál is finomabb, és kevésbé lehet elrontani. Ha igazán szeretnél kitenni magadért, tejszínnel vagy fagyival kínáld.

sargabarackos-piskota

Sárgabarackos piskóta

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgabarack
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 sütőpor

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A vajat keverd habosra a cukorral, majd a tojássárgákat egyenként rakd hozzá. Szitáld bele a sütőporos lisztet. Végül óvatosan forgasd bele a tojáshabot. Egy tepsit vajazz ki, és öntsd bele a tésztát, kicsit egyengesd el. A közepére tehetsz kevesebbet, mert ott sülés közben jobban megemelkedik. A sárgabarackot mosd meg, vedd ketté, és szedd ki a magját. Forgasd meg kevés lisztben, hogy ne süllyedjen a gyümölcs a piskóta aljára. Végül rakd a tészta tetejére.

Süsd meg a piskótát előmelegített sütőben, 170 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Ekkor végezz tűpróbát, ha a beleszúrt tűre vagy késre nem tapad massza, elkészült. Ellenkező esetben süsd még tovább. Felszeletelve, ízlés szerint porcukorral megszórva tálald.

Blog.hu ajánló