Sárgabarackos-mákos süti pirított mandulával
Szép magasra feljön a tészta
A sárgabarackos-mákos süti különleges, lenyűgöző desszert.

Sárgabarackos-mákos süti pirított mandulával
Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

Minden idők leghülyébb sminktrendjei, amiket ne próbálj ki soha az életben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sárgabarack és a mák remek párosítás. Győződj meg erről te is mihamarabb! A ropogós mandula már csak ráadás. Megéri rászánni egy órát az elkészítésére. Ha Tóth Tamásné receptjét követed, a sárgabarackos-mákos süti neked is jól fog sikerülni.

Hozzávalók 16 szelethez:

A barackos réteghez

  • 75 dkg sárgabarack
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 kávéskanál vaj

A mákos tésztához

  • 16 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált mák
  • 2 tojás
  • 6 cl tej
  • 6 g sütőpor
  • fél citrom reszelt héja
  • csipet só

Tetejére

  • 1 púpos evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál vaj
  • 5 g szeletelt mandula
Recept idők

Elkészítés:

A barackot mosd meg, szedd ki a magokat, és negyedeld. Béleld ki sütőpapírral egy kerek tortaforma alját, majd vajazd ki az egészet. Tedd bele a gyümölcsöt úgy, hogy a héja lefelé nézzen. Szórd meg a grízzel. A porcukrot a tojásokkal és a vajjal keverd habosra. Mérd ki a lisztet, és a sütőporral együtt szitáld át. A tejjel felváltva add a tésztához. Közben folyamatosan kevergesd. Végül a cukros darált mákot is forgasd hozzá. Ezt a masszát öntsd a barackokra, és szépen simítsd el. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süsd meg.

Közben egy kis teflonos serpenyőben kevés vajon pirítsd meg a mandulát. Csak egy kis színt kell kapnia. Arra vigyázz, hogy ne legyen sötét. Ha megsül a tészta, hagyd három-négy percig a formában hűlni, majd vágd le a szélét. Tégy a tetejére egy rácsot, és fordítsd meg a sütit. Szép óvatosan húzd le róla a sütőpapírt. A sárgabaracklekvárt forrósítsd fel a vízzel. Ezzel kend be a tetejét, tehát a barackokat, és azonnal szórd rá a pirított mandulát. Így hagyd kihűlni.

Blog.hu ajánló