Aranysárga salzburgi galuska
Így készítik a szomszédban az isteni desszertet
A salzburgi galuska íze nagyon hasonlít a mi madártejünkére.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Bombabiztos módszer a csizma szagtalanítására: csak 2 dolog kell hozzá »

Így használd a fahéjat az esküvőn: csodás dekoráció lehet belőle »

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A salzburgi galuska hamisítatlan osztrák desszert, mely belül elképesztően krémes. Keverhetsz bele bármilyen friss gyümölcsöt, és lekvárral is leöntheted. Fontos, hogy szobahőmérsékletű tojásokat használj, tehát vedd ki őket a hűtőből legalább egy órával a sütés előtt.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 7 tojásfehérje
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • csipet só
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéhez dobj egy csipet sót, majd verd fel. Közben fokozatosan adagold hozzá a kristálycukrot. Akkor jó, ha kemény és fényes. A tojássárgáját és a vaníliás cukrot keverd el, és forgasd a habhoz. Végül óvatosan dolgozd hozzá a lisztet is.

Egy hőálló tálat kenj ki vajjal, és halmozd bele a masszát. Készíts belőle három-négy nagyobb kupacot. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-12 percig süsd. Közben a sütőajtót ne nyisd ki, mert a hab könnyen összeesik. Akkor az igazi, ha a külseje aranybarna, a belseje pedig lágy. Melegen, porcukorral megszórva kínáld!

Blog.hu ajánló