Isteni, sajttal töltött puffancsok
Profiterol másképpen
A sajtos sörkorcsolyák mindig népszerűek, készítsd csak magadnak, vagy vidd vendégségbe!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

beauty and style

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

Tüntesd el a mitesszereket egy fogkefével - Gyors és hatásos trükk »

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajtos puffancsok tésztája tulajdonképpen egy az egyben megegyezik a profiterol tésztájával, csak egy kicsit sósabb, a tölteléke pedig nem édes, hanem isteni sajtos.

A krémet feldobhatod egy kis őrölt szerecsendióval, a tésztát pedig frissen pirított baconnel, ha pedig úgy látod jobbnak, akkor a már megtöltött puffancsokra is piríthatsz sajtot kívülről.

Sajtos puffancsok

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl víz
  • 1,5 dl olaj
  • 4 tojás
  • 1 csapott evőkanálnyi só

A töltelékhez:

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl tej

Elkészítés ideje:

50 perc

Elkészítés menete:

A tésztához forrald fel a vizet az olajjal, majd gyors mozdulatokkal keverd hozzájuk a lisztet és a sót is, ügyelve, hogy csomómentes legyen. Addig keverd, amíg elválik az edény falától. Ha ez megtörtént, vedd le a tűzről, és folyamatos keverés mellett üsd hozzá a négy tojást is, majd keverd az egészet egységes tésztává. Ha ez megvan, már félig nyert ügyed van. A sütőt melegítsd elő 210 fokra, és az aljában helyezz el egy vízzel megtöltött, hőálló edényt. A masszát töltsd habzsákba, és egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomj nagyjából egységes méretű halmokat, majd told be a sütőbe, hadd süljenek aranybarnára.

Amíg ez megtörténik, készítsd el a tölteléket: a reszelt sajt nagyobbik részét - körülbelül 10 dkg-t - dolgozd össze a többi hozzávalóval. A tej csak akkor kell, ha túl sűrűnek találod a kapott krémet. Ha szépen összedolgoztad őket, és a puffancsok is megsültek, nincs más dolgod, mint minden golyót félbevágni, megtölteni a krémmel és némi reszelt sajttal, és már kész is vannak a finom sörkorcsolyáid.

Még több sajtos ropogtatnivaló!

Az ellenállhatatlan sós rágcsálnivalókból sosem elég, készítsd el te is a kedvenceidet!

OLVASD EL EZT IS!

paleo kenyer recept lead
  • kenyér
  • paleolit táplálkozás

A paleolit kenyér receptje

Blog.hu ajánló