Sajttal töltött, bundás húsok receptjei

Ha a sajtok szerelmese vagy, ugyanakkor a húsokat is imádod, ötvözd a kettőt, és készíts gyorsan elkészíthető töltött húsokat.

Nyereményjáték

Nyerj természetes és egészséges bébiételcsomagot a Hamétól! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Ezzel a módszerrel marad csodásan fiatal Jennifer Aniston (x)

Puffadás, fogyás, fáradékonyság: a gyulladásos bélbetegségek sokkal több embert érintenek, mint gondolnád (x)

Neked félned kell a bőrráktól? - Ezzel a módszerrel 20 perc alatt kiderítheted, veszélyes-e az anyajegy (x)

beauty and style

5 furcsa trend 2017-ben, amit egyelőre nem tudunk hová tenni »

2 óriási divatbaki kardigánnal: így javíthatod ki »

Milliárdokat költenek a magyar nők rúzsra és alapozóra - És mi ennek eléggé örülünk »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A következő, sajttal megtöltött, bebundázott húsok pillanatok alatt készen vannak. Így hétvégén sem kell órákig a tűzhely mellett állnod, csak lereszeled, vagy apróra vágod a sajtokat, beletöltöd a húsba, bepanírozod, és már sütheted is őket.

Egy jó kis újburgonyás körettel vagy friss, párolt zöldségekkel kiváló hétvégi menüt készíthetsz.

Sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 15 dkg sajt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 csirkemell
  • 2 tojás
  • olaj
  • szerecsendió

A csirkemelleket mosd meg, majd a hús közepébe vájj akkora lyukat, hogy a töltelék beleférjen. A sajtot reszeld le, és az olvadt vajjal gyúrd össze. Ízlésed szerint sóval és szerecsendióval ízesítsd. Oszd négy részre, és töltsd meg a húsokat. A nyílást hústűvel vagy fogvájóval tűzd össze, majd a liszt-, tojás- és zsemlemorzsabundába panírozd be. Forró olajban süsd ki, ribizlilekvárral kend meg a tetejét, és már tálalhatod is.

Töltött, mediterrán csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 8 dkg mozzarella
  • 5 dkg szárított paradicsom
  • 1 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj
  • bazsalikom
  • bors

A csirkemellet vágd félbe, de csak annyira, hogy kinyíljon. Fűszerezd bazsalikommal, borssal és ízlésed szerint sóval. A feldarabolt mozzarella és paradicsom keverékét tedd bele, majd tekerd fel. Rögzítsd hústűvel, és panírozd be. Forró olajban süsd ki, és párolt rizzsel tálald.

Goudával töltött rántott hús

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéskaraj
  • 25 dkg Gouda sajt
  • 6 szelet baconszalonna
  • 1 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • szárított bazsalikom

A karajt szeleteld fel, de vigyázz, ne legyenek túl vékonyak a szeletek. Középen vágd ketté, mintha zsebe lenne, és az apróra vágott sajt és bazsalikom keverékével töltsd meg. Tekerd körbe baconszeletekkel, és hústűvel tűzd össze. Panírozd be, és forró olajban süsd ki.

Pannónia sajttal töltött pulykamell

Hozzávalók:

  • 12 dkg Pannónia sajt
  • 5 dkg vaj
  • 4 pulykamell
  • 4 szelet pármai sonka
  • 2 tojás
  • liszt
  • 5 dkg dió
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • bors

A pulykamellek közepébe vágj egy akkora üreget, hogy tölthető legyen. A sajtot reszeld le, és a vajjal gyúrd össze. Sóval, borssal ízesítsd, majd töltsd meg az üregeket. Tekerd körbe a pármai sonkával, majd hústűvel tűzd össze. Lisztbe, tojásba és a felaprított dióval összekevert zsemlemorzsába forgasd bele, majd forró olajban süsd ki.