Sajttal töltött, egészben sült fasírt: így nem lesz száraz a hús
Ha nem szereted az olajban tocsogó fasírtot, süsd meg egészben. Sok sajttal töltve igazán ínycsiklandó.

Sajttal töltött, egészben sült fasírt: így nem lesz száraz a hús
Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fasírtra ne csak feltétként vagy menzakajaként tekints, inkább hozz ki belőle jóval többet, mint eddig! Kevés változtatással, sajttal töltve, pikánsan fűszerezve fejedelmi fogás lehet. Finom ropogósra sül, és belül sem lesz száraz. Nagy előnye, hogy hidegen ugyanolyan jó, mint melegen.

Hozzávalók 4 személyre:

A fasírthoz

  • 60 dkg darált hús
  • 25 dkg sajt
  • 2 db zsemle
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szikkadt zsemlét áztasd langyos vízbe, majd alaposan nyomkodd ki. Keverd össze a darált hússal, az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával. Ízlésed szerint sózd, borsozd meg, szórj hozzá fűszerpaprikát. Alaposan gyúrd össze, majd kóstold meg, hogy nem kell-e még fűszerezni.
 

Ezt követően a darált húsos masszát tedd egy sütőpapírra vagy alufóliára, majd lapítsd el. Szórd rá egyenletesen a reszelt sajtot. Óvatosan tekerd fel a húst, majd rakd egy zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alá kevés vizet. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 45 percig. Ezt követően vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül 15 perc alatt.

Blog.hu ajánló