Héjában sült, töltött burgonya: sok sajttal és tejföllel fenséges vacsora
Hideg esték nagy kedvence a sült, töltött krumpli. Cheddar sajttal és tejföllel az egyszerű fogásból könnyen fenséges ételt varázsolhatsz.
A jacket potato, vagyis a töltött, sült krumpli Angliában hihetetlenül népszerű étel. A pubok kedvence, de éttermekben előételként, sőt köretként is gyakran szerepel a kínálatban. Otthon pofonegyszerűen, kevés munkával összedobhatod, igaz, körülbelül egy órát kell puhulnia és pirulnia a sütőben. Annyi krumplit süss egyszerre, amennyi rögtön elfogy, mert csak melegen ropogós.
Sajtos-tejfölös töltött krumpli
Hozzávalók
- 4 db krumpli
- 15 dkg cheddar sajt
- 10 dkg bacon
- 3.5 dl tejföl
- 1 csokor újhagyma
- 2 teáskanál olívaolaj
- só
Elkészítés:
A krumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg, majd törölgesd szárazra. Szurkáld meg villával néhány helyen, és kend meg mindegyiket néhány csepp olívaolajjal. Rakd a krumplikat egy tűzálló edénybe, és sózd meg ízlés szerint. Tedd forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 50-60 percig. Akkor jó, ha belül puha, a héja pedig ropogós.
Amíg a krumpli sül, a bacont aprítsd fel és pirítsd meg. A sütőből kivéve vágd a krumplikat hosszában félbe, és töltsd meg reszelt sajttal, arra pedig kanalazz tejfölt. Szórd meg pirított baconnel, felkarikázott újhagymával, és forrón tálald.
A bevagdosott, vajas krumpli is remek választás önmagában vagy főfogásnak is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept