Sajtos, fűszeres padlizsántekercsek - Különleges fogás 300 kalória alatt
A sajtos padlizsántekercsek tökéletesek egy könnyű, nyári vacsorára.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A padlizsán nem véletlenül lett olyan felkapott: sokféle finomságot készíthetsz belőle, ráadásul nagyon egészséges. Hajthatod, tekerheted, és meg is töltheted, például duplasajtos, fokhagymás krémmel.

A sajtos padlizsántekercsekből diéta során is bátran ehetsz. Bár a tölteléket kedved és ízlésed szerint variálhatod, a fokhagymát semmiképpen ne felejtsd ki belőle, az sokat dob az egyszerű ételen. Akkor az igazi, ha tálalás előtt hagyod állni legalább 20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

Sajtos padlizsántekercs

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 20 dkg feta
  • 2 evőkanál krémsajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem

Elkészítés ideje: 40 perc

A padlizsánt mosd meg. Ha nem szereteted a héját, pucold meg, és vágd hosszában két-három milliméter vékony szeletekre. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és süsd meg benne a padlizsánokat úgy, hogy mindkét oldaluk kicsit megbarnuljon. A szeleteket akár grillezheted is.

A töltelékhez a fetát nyomkodd össze villával, keverd össze a krémsajttal, ízesítsd fokhagymával, és rakj hozzá aprított petrezselymet. Még langyosan kend meg a padlizsánszeleteket a töltelékkel, és tekerd fel. Rendezd olívaolajjal kikent tepsibe, és 160 fokos sütőben süsd 15-20 percig. Ha a sajt megolvad, ki is veheted a sütőből.

Blog.hu ajánló